back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Αδιάσπαστο πάρκο στο Γουδή

Διαβάστε επίσης

Ανταποκρινόμενη στο σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η Ανοιχτή Πόλη με τον επικεφαλής της Νάσο Ηλιόπουλο συμμετείχε, χθες Κυριακή 22/5, στον ενημερωτικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πάρκου.

Με αφετηρία το Πάρκο Χωροφυλακής, επισκεφθήκαμε μαζί με δεκάδες δημότες τις διάφορες χρήσεις που με τα χρόνια έχουν εγκατασταθεί στον πυρήνα του πάρκου, είτε είναι συμβατές είτε ασύμβατες με το χαρακτήρα του: τον Ιππικό Όμιλο, τις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, τα αναψυκτήρια και τους χώρους στάθμευσης, τη Γλυπτοθήκη, το κτίριο του Μπάντμιντον. Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα μας ενημέρωσαν τόσο για τις αυθαιρεσίες και τις αβελτηρίες που έχουν οδηγήσει στη διάσπαση της ενότητας του πάρκου, όσο και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που απειλούν να τις παγιώσουν και να τις επιδεινώσουν.

Πριν από μερικούς μήνες, η Ανοιχτή Πόλη καταψήφισε τους σχεδιασμούς που νομιμοποιούν, διατηρούν και επεκτείνουν εγκαταστάσεις και χρήσεις που διασπούν την ενότητα του Πάρκου και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του. Εκφράσαμε και χθες τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε, με όλες τις απαραίτητες συνέργειες, το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όλης της Αθήνας για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο ενιαίο, αδιάσπαστο και ευπρόσιτο, με υψηλό πράσινο, ήπιες χρήσεις αναψυχής και επικοινωνία με την πόλη.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα