back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο δείχνει η 14η έκθεση των θεσμών για την ελληνική οικονομία. Η Έκθεση τονίζει για πρώτη φορά την επιτυχή υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των δεσμεύσεων πολιτικής και την αποτελεσματική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που βελτίωσαν την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσαν τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα.Τις λεπτομέρειες θα μας μεταφέρει ο Γιάννης Παπαγεωργίου…

«Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με «απίστευτες» προκλήσεις περιλαμβανομένου του ιού Covid, του πολέμου στην Ουκρανία και της ευλογιάς των πιθήκων» προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Γκεμπρεγέσους από τη Γενεύη, όπου οι ειδικοί της υπηρεσίας υγείας του ΟΗΕ συζήτησαν για το ξέσπασμα του ιού σε 15 χώρες εκτός Αφρικής. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ωστόσο ενδημικός, διευκρίνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας ότι θα δώσει περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις τις επόμενες ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Εντωμεταξύ, στην Αυστρία αναφέρθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων. Ένας 35χρονος νοσηλεύεται με συμπτώματα στη Βιέννη και οι αρχές αναζητούν τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή για να διαπιστώσουν αν υπάρχει διασπορά. Στο Βέλγιο και στο Ηνωμένο βασίλειο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα κρούσματα θα μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 21 ημερών, ενώ οι επαφές τους θα υποχρεώνονται σε αυτοαπομόνωση.

Σε εγρήγορση παραμένουν και οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας, όπου χθες έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε 29χρονο τουρίστα στο νοσοκομείο Αττικόν. Όπως έδειξαν οι εξετάσεις τελικά είναι θετικός στον ιό της ανεμοβλογιάς.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο η ευλογιά των πιθήκων να εξελιχθεί σε πανδημία ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθώς όπως είπε -μιλώντας στον Αθήνα 984- η νόσος δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Σε ένα ακόμη πακέτο παροχών για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο τσουνάμι των αυξήσεων που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, υπό προϋποθέσεις και εφόσον δημιουργηθεί ο κατάλληλος δημοσιονομικός χώρος. Χθες η Κυβέρνηση, δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα στοχευμένα μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά η συνέχιση της επιδότησης των 15 λεπτών το λίτρο στο ντίζελ κίνησης και μετά τον Ιούνιο με αύξησή μάλιστα στα 20 λεπτά το λίτρο και η επανάληψη για ένα ακόμη τρίμηνο της παροχής επιδόματος καυσίμου που θα κυμαίνεται από 30-50 ευρώ. Τα μέτρα για την ενεργειακή στήριξη, θα τεθούν επί τάπητος κατά την σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Δεν δείχνουν ενδείξεις να απαντήσουν θετικά οι Ουκρανοί στις αιτιάσεις των Ρώσων για επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών, την ώρα που το Κρεμλίνο συνεχίζει την ίδια σκληρή τακτική των βομβαρδισμών στα Ανατολικά της Ουκρανίας. Θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε, μόνον όταν επανακαταλάβουμε τα εδάφη που η Ρωσία μας αφαίρεσε, τόνισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνομιλία με τον Μάριο Ντράγκι.

Ταυτόχρονα σε συμφωνία για απλοποίηση των ελέγχων στα σύνορα των χωρών τους, κατέληξαν ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Πωλωνός ομόλογός του Αντρέι Ντούντα, ο οποίος απηύθυνε ομιλία στην Ουκρανική Βουλή. Ο Ντούντα επίσης δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να γίνει η Ουκρανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει έναν μήνα η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων που βρίσκονται στην πυρόπληκτη περιοχή στο Μάτι, στο πλαίσιο μελέτης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής για τις «περιοχές βιώσιμης πολεοδόμησης» των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας –Πικερμίου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να συμβουλεύονται τις ιστοσελίδες των συγκεκριμένων Δήμων.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 30 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα