back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Θετική η 14η έκθεση αξιολόγησης της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ανοίγοντας το δρόμο για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης, ύψους 748 εκ. ευρώ, στο Eurogroup του Ιουνίου. Παράλληλα η Κομισιόν τονίζει ότι τερματίζεται η ενισχυμένη εποπτεία για την ελληνική οικονομία, μετά τη λήξη της στις 20 Αυγούστου. Όσον αφορά την ΕΕ, προτείνει την παράταση της ρήτρας διαφυγής το 2023 και απενεργοποίηση της το 2024. Για “έκθεση – ορόσημο” για τη χώρα έκανε λόγο ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Δραματική προειδοποίηση του ΔΝΤ – κάνει λόγο για “γεω-οικονομικό κατακερματισμό” και υπογραμμίζει ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη δοκιμασία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήρθε να διογκώσει τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που προκάλεσε η Covid -19, να επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση και να δώσει ώθηση στις ανατιμήσεις. Σε αυτήν την πρόκληση έρχονται να προκληθούν η έντονη μεταβλητότητα των αγορών και η κλιματική κρίση, σε έναν εκρηκτικό «συνδυασμό καταστροφών», τονίζει το Ταμείο.

‘Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με απίστευτες προκλήσεις περιλαμβανομένου του ιού Covid, του πολέμου στην Ουκρανία και της ευλογιάς των πιθήκων”, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσους. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 92 επιβεβαιωμένα και 28 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων από 12 κράτη μέλη όπου ο ιός δεν είναι ωστόσο ενδημικός. Σε υποχρεωτική καραντίνα τα κρούσματα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βέλγιο, σε αυτοαπομόνωση οι επαφές τους. Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα εμφανίστηκαν σήμερα σε Πορτογαλία και Ισπανία, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα τους ανέφεραν Σκωτία, Δανία και Αυστρία.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.235 νέες λοιμώξεις κορονοϊού και 258 επαναλοιμώξεις, στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή κατεγράφησαν συνολικά 2.493 κρούσματα – 21 οι ασθενείς που κατέληξαν, 151 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Το εμβόλιο κατά της Covid των Pfizer-BioNTech είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών με την χορήγηση τριών δόσεων, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Στα της Ουκρανίας: Περισσότερα όπλα και τις μέγιστες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ζήτησε από το Νταβός ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. “Η ρωσική οικονομία αντέχει με αξιοπρέπεια στο πλήγμα που της προκαλούν οι κυρώσεις, όπως αποδεικνύεται από τους κύριους μακροοικονομικούς δείκτες”, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στο Σότσι. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε τη Δύση ότι προκάλεσε παγκόσμια επισιτιστική κρίση, επιβάλλοντας τις πιο αυστηρές κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία στη Ρωσία. “Δεν είμαστε εμείς η πηγή του προβλήματος. Η πηγή του προβλήματος που οδηγεί στην παγκόσμια πείνα είναι αυτοί που επέβαλαν κυρώσεις εναντίον μας και οι ίδιες οι κυρώσεις”, υπογράμμισε ο Πεσκόφ. “Ο Πούτιν θέλει να καταστρέψει την ταυτότητα της Ουκρανίας, ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδροος, Τζο Μπάιντεν, από το Τόκυο, τονίζοντας ότι “ο Ρώσος Πρόεδρος θα πρέπει να πληρώσει ακριβό τίμημα για την βαρβαρότητά του”.

Στο μεταξύ, δικαστήριο στην Ουκρανία επέβαλε ισόβια στον Ρώσο στρατιώτη, Βαντίμ Σισιμαρίν, για τη δολοφονία ενός πολίτη, στην πρώτη δίκη για εγκλήματα πολέμου μετά την εισβολή. Ο στρατιώτης θα ασκήση έφεση. Την ίδια ώρα, δίκη για τους αιχμαλώτους του εργοστασίου το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη ετοιμάζει η ρωσική πλευρά, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η δίκη αναμένεται να γίνει στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, σημείωσε ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών.

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία “MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED” του Γιώργου Προκοπίου, σηματοδοτεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που αποφάνθηκε ότι είναι αναρμόδια να επιλύσει τη δικαστική διάφορα που έχει ανακύψει μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της “ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.” (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και αρμόδια είναι τα πολιτικά δικαστήρια.

Ένας στους τέσσερις επιχειρηματίες έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει καθυστερήσει η πληρωμή τους, ενώ το 57% φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να τις τακτοποιήσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με έρευνα της Pulse RC για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σχετικά με την πορεία της επιχειρηματικότητας, εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων στις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί 13 άτομα και έχουν κατασχεθεί 7 οχήματα, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων και πάνω από 34.000 ευρώ.

Σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 27χρονη, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το νεογνό της στην είσοδο πολυκατοικίας, τον Οκτώβριο του 2019.

Έως τις 10 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία για την εγγραφή παιδιών στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, για τις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Πέντε νεκροί κατά τη μερική κατάρρευση 10ώροφου κτιρίου στην πόλη Αμπαντάν του νοτίου Ιράν – τουλάχιστον 80 είναι παγιδευμένοι στα ερείπια.

Έναρξη του φεστιβάλ Athens Jazz στην Τεχνόπολη Δημου Αθηναίων σήμερα. Τις λεπτομέρειες μας δίνει η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα