back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Θετική η 14η έκθεση αξιολόγησης της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ανοίγοντας το δρόμο για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης, ύψους 748 εκ. ευρώ, στο Eurogroup του Ιουνίου. Παράλληλα η Κομισιόν τονίζει ότι τερματίζεται η ενισχυμένη εποπτεία για την ελληνική οικονομία, μετά τη λήξη της, στις 20 Αυγούστου.

Ως βήμα για την πλήρη έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έκθεση της Κομισιόν. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας» καθώς «η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία».

Για τον κίνδυνο «να αποσταθεροποιηθεί ο κόσμος», εάν οι τρέχουσες κρίσεις – κυρίως η ενεργειακή και η επισιτιστική – δεν επιλυθούν γρήγορα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ζήτησε και πάλι την επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

2.493 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 151 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, αποκάλυψε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Κύριλλος Μπουντάνοφ, σε συνέντευξή του στην ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ρουντένκο, δήλωσε ότι η Μόσχα εξετάζει μια πρόταση ιταλικού ειρηνευτικού σχεδίου για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο σύμβουλος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, Μπόρις Μποντάρεφ, παραιτήθηκε λόγω των «αιματηρών και απολύτως άσκοπων μαχών στην Ουκρανία». Είναι ο πλέον ανώτερος διπλωμάτης της χώρας που αποχώρησε λόγω του πολέμου.

Περίπου 13.000 έρευνες για φερόμενα εγκλήματα πολέμου από Ρώσους στρατιώτες διεξάγονται στην Ουκρανία, δήλωσε η γενική εισαγγελέας της χώρας.

Την ίδια ώρα, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία και Σλοβακία έστειλαν επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, ζητώντας τη δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Εν τω μεταξύ, από το Σότσι της Ρωσίας όπου βρέθηκε σήμερα για να συναντήσει από κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε την Πολωνία πως θέλει να καταλάβει ένας μέρος της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ πως θέλει να διαμελίσει τη χώρα.

Την υπογραφή νέας εμπορικής συμφωνίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και ακόμη 11 κρατών, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Τόκιο. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για στρατιωτική επέμβαση σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης στην Ταϊβάν.

Kόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, με την οποία ο ασφαλισμένος δεν έχει δικαίωμα ακρόασης σε περίπτωση υποβολής αιτήματος συνταξιοδότησης, το οποίο κρίνεται ως απορριπτέο.

“Η συγκεκριμένη ρύθμιση εισάγεται για λόγους νομικής σαφήνειας, προκειμένου να αρθούν ερμηνευτικές αμφιβολίες και να αποφευχθεί η εκ νέου κλήση των ασφαλισμένων”, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. H αντιπολίτευση χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την εν λόγω διάταξη και ζητά την απόσυρση της.

Μάχες με φλόγες σε διάσπαρτες εστίες δίνουν πυροσβέστες στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λιχάδας. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή και οι εστίες βρίσκονται σε δύσβατα σημεία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα