back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Θετική η 14η έκθεση αξιολόγησης της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ανοίγοντας το δρόμο για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης, ύψους 748 εκ. ευρώ, στο Eurogroup του Ιουνίου. Παράλληλα η Κομισιόν τονίζει ότι τερματίζεται η ενισχυμένη εποπτεία για την ελληνική οικονομία, μετά τη λήξη της, στις 20 Αυγούστου.

Ως βήμα για την πλήρη έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έκθεση της Κομισιόν.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «Η νέα Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου της χώρας» καθώς «η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά για 10η συνεχή φορά στο διάστημα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία».

Για τον κίνδυνο «να αποσταθεροποιηθεί ο κόσμος», εάν οι τρέχουσες κρίσεις – κυρίως η ενεργειακή και η επισιτιστική – δεν επιλυθούν γρήγορα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Ζήτησε και πάλι την επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου.

2.493 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 151 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, αποκάλυψε ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Κύριλλος Μπουντάνοφ, σε συνέντευξή του στην ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda.

Οι νέες, φιλορωσικές αρχές της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας, την οποία έχει καταλάβει η Ρωσία, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα το ρωσικό ρούβλι θα είναι το επίσημο νόμισμα αλλά θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την ουκρανική χρίβνια.

Εν τω μεταξύ, διακόπηκε ο ανεφοδιασμός των ανατολικών επαρχιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, εξαιτίας ζημιάς που υπέστη ο κεντρικός αγωγός από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος διανομής φυσικού αερίου της Ουκρανίας.

Η Λιθουανία ανακαλεί την 1η Ιουνίου τον πρεσβευτή της στη Ρωσία, όπως αναφέρει το προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη, χωρίς να προβλέπεται αντικατάστασή του. Η χώρα της Βαλτικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι από τους πιο έντονους επικριτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Kόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή, με την οποία ο ασφαλισμένος δεν έχει δικαίωμα ακρόασης σε περίπτωση υποβολής αιτήματος συνταξιοδότησης, το οποίο κρίνεται ως απορριπτέο.

“Η συγκεκριμένη ρύθμιση εισάγεται για λόγους νομικής σαφήνειας, προκειμένου να αρθούν ερμηνευτικές αμφιβολίες και να αποφευχθεί η εκ νέου κλήση των ασφαλισμένων”, διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση του.

Την απόσυρση της εν λόγω διάταξης ζητά η αντιπολίτευση ,χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική

Σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Δημοτικής Αστυνομίας, που θα συνοδεύεται από νέες και διευρυμένες αρμοδιότητες και ενίσχυση της στελέχωσής της, συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών, με τον δήμαρχο Αθηναίων.

Οι κύριοι Βορίδης και Μπακογιάννης συμφώνησαν ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί η καταπολέμηση της παραβατικότητας στις γειτονιές.

«Η Αθήνα έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό μοντέλο αστυνόμευσης, αυτό της αυτοτελούς κοινοτικής αστυνόμευσης, στο οποίο ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας μπορεί να είναι όχι απλά συμπληρωματικός, αλλά καταλυτικός», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Φωτιά μαίνεται σε δύο μέτωπα σε δασική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή της Λιχάδας, στην Ιστιαία Ευβοίας. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Μόλις 24 ώρες μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ, αυτή τη φορά τα μέλη της αναρχικής ομάδας πήγαν έξω από το υπουργείο Άμυνας, άπλωσαν πανό, πέταξαν τρικάκια και εξαφανίστηκαν.

Σε υπαίθρια γκαλερί τέχνης μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως με την έκθεση Πλάσματα της Στέγης του Ιδρύματος Ωναση.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ή αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός υπό ανέγερση, πολυώροφου κτηρίου στο Αμπαντάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν.

Δύο νεκροί και 120 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε έξω από εστιατόριο στο Αμπού Ντάμπι. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη φιάλης υγραερίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα