back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανεβάζει τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος σήμερα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο δήλωσε ότι δεν υπάρχει για αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα ξεκινήσει «σύντομα» νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της, με στόχο να δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε βάθος 30 χιλιομέτρων για να αντιμετωπίσει τις «τρομοκρατικές απειλές».

Απαντώντας στις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια, όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών, κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Στο Νταβός της Ελβετίας μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες επενδυτικών φορέων.

Στις 21:00 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ σε δείπνο με αντικείμενο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τον παγκόσμιο ρόλο της Ε.Ε. μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, ύψους 748 εκ. ευρώ μετά τον τερματισμό της ενισχυμένης εποπτείας για την ελληνική οικονομία, στις 20 Αυγούστου.

Ως βήμα για την πλήρη έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και την αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

67 και όχι 85 είναι σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η ευλογιά των πιθήκων έχει μεταλλαχθεί λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

2493 νέα κρούσματα, 21 θανάτους και 151 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Οι νέες, φιλορωσικές αρχές της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας, την οποία έχει καταλάβει η Ρωσία, ανακοίνωσαν ότι από σήμερα το ρωσικό ρούβλι θα είναι το επίσημο νόμισμα αλλά θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την ουκρανική χρίβνια.

Η πόλη της Χερσώνας, πολύ κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, ήταν η πρώτη σημαντική πόλη την οποία κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις στις 3 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με την κατηγορία της προδοσίας για τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Μόσχα το 2010 σχετικά με την παρουσία του ρωσικού στόλου στην Κριμαία, εξέδωσε σήμερα ουκρανικό δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, η Πολωνία τερμάτισε τη συμφωνία για το ρωσικό φυσικό αέριο νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος της χώρας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «παίζουν με τη φωτιά», προειδοποίησε το Πεκίνο, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπιστεί την Ταϊβάν στην περίπτωση που η Κίνα επιχειρήσει να την καταλάβει.

Οι ΗΠΑ «χρησιμοποιούν το χαρτί της Ταϊβάν για να αναχαιτίσουν την Κίνα και θα καούν οι ίδιες» δήλωσε ο Ζου Φενγκλίαν, ο εκπρόσωπος του κινεζικού γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν στο Συμβούλιο του Κράτους, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Από την Ουάσινγκτον, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν διαβεβαίωσε ότι η πολιτική της «μίας Κίνας» που ακολουθούν οι ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την Ταϊβάν «δεν έχει αλλάξει».

Σε ύφεση η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λιχάδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα