back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί, 80 αγνοούμενοι και 27 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν ή αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός υπό ανέγερση, πολυώροφου κτιρίου στο Αμπαντάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν.

«Τμήματα του δεκαώροφου κτιρίου Μετροπόλ, στο Αμπαντάν, στην επαρχία Χουζεστάν, κατέρρευσαν» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. «Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το τοπικό παράρτημα της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι προσπαθούν να τους εντοπίσουν.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την απομάκρυνση των πτωμάτων, καλυμμένων με σεντόνια.

Πυροσβέστες, με τη βοήθεια γερανών, προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

Πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα συντρίμμια που έπεσαν επάνω τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και επιβάτες.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στο Ομάν, έδωσε εντολή στα σωστικά συνεργεία «να αναπτύξουν αμέσως ομάδες διάσωσης και τον αναγκαίο εξοπλισμό» για την απομάκρυνση των συντριμμιών, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

«Περίπου το 40% του κτιρίου καταστράφηκε και υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει και το υπόλοιπο» προειδοποίησε ο κυβερνήτης της πόλης, Εχσάν Αμπασπούρ, που διέταξε να εκκενωθούν τα γειτονικά κτίρια.

Το κτίριο ήταν ακόμη υπό κατασκευή. Συνελήφθησαν ο εργολάβος που επέβλεπε τις εργασίες και ο ιδιοκτήτης, ανέφερε ο εισαγγελέας της πόλης, Χαμίντ Μαρανιπούρ. Διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της καταστροφής.

Το κτίριο βρισκόταν «στον κεντρικό, πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης». Τα γειτονικά κτίρια στεγάζουν «εμπορικές» δραστηριότητες ή «γραφεία», μετέδωσε η τηλεόραση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα