back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι μονόδρομος

Διαβάστε επίσης

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας εξέφρασε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση του με την Αλβανίδα ομόλογό του, στα Τίρανα.

“Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και με τη Βόρεια Μακεδονία. Και είναι απολύτως διατεθειμένη να συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια, και να κάνει κάθε προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις, που δεν αφορούν, όπως είναι γνωστό, την Αλβανία” είπε χαρακτηριστικά ο κ Δένδιας.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι “πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είναι μονόδρομος για την περιοχή μας. Ιδιαιτέρα, μάλιστα, στην παρούσα συγκυρία, που η προσοχή στην Ουκρανία επιτρέπει σε αναθεωρητικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή μας. Νομίζω ότι μαζί πρέπει να εργαστούμε για να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο”.

Ένα από τα θέματα που συζήτησε με την ομόλογό του ήταν και το θέμα της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, για το οποίο όπως υπενθύμισε ο κ Δένδιας έχει ήδη υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών να παραπεμφθεί στη Χάγη.

“Νομίζω ότι αυτό, πέρα από τη σημασία που έχει για εμάς τις δύο χώρες, στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα προς όλες τις χώρες. Ότι αυτός είναι ο σωστός, ο μοναδικός, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να λύνουμε διαφορές” επεσήμανε ο κ Δένδιας για να προσθέσει ότι “είναι σημαντικό και συνεννοηθήκαμε πώς θα επιταχύνουμε για να ολοκληρώσουμε το τεχνικό κομμάτι, ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε το συνυποσχετικό στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα