back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε αναγκαστική προσγείωση οδηγήθηκε ελικόπτερο Apache που κατεθυνόταν στη Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατιωτικό ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Κάρυστο, στην Εύβοια, με το πλήρωμα να είναι ασφαλές. Όπως έγινε γνωστό, φαίνεται να παρουσίασε πρόβλημα στις μηχανές του.

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας της ΠΟΕ ΟΤΑ, που έφτασε πριν από λίγο στη Γενναδίου. Ανοιχτή η Σταδίου. Οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους.

Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις βασικές αρχές του προτεινόμενου μηχανισμού στήριξης των καταναλωτών ρεύματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με την αρμόδια Επίτροπο, Κάντρι Σίμσον.

Στο 26% έφθασε η παραβατικότητα των πρατηρίων υγρών καυσίμων για αθέμιτη κερδοφορία, με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου. “Η ειδική υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τις τελευταίες μέρες έχει ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων. Στα ύψη, πάντως, παραμένουν οι τιμές, παρά τη μικρή αποκλιμάκωση της τιμής με την οποία παραδίδουν τα διυλιστήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σχετική μείωση σε όσα βενζινάδικα έκαναν νέες παραλαβές.

Την ίδια ώρα ακριβότερα θα πωλούνται από 1ης Ιουνίου και τα μπουκαλάκια με νερό. Συγκεκριμένα, η ανώτατη τιμή ανεβαίνει στα 0,60 ευρώ, καθώς επιβάλλεται τέλος ανακύκλωσης 10 λεπτών. Ανάλογες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν σε αναψυκτικά, καθώς επίσης σε δοχεία φαγητών για τα delivery, αλλά και σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ, όπως απορρυπαντικά.

Στο Νταβός της Ελβετίας μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου θα έχει συναντήσεις με παράγοντες επενδυτικών φορέων. Στις 21:00 το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε δείπνο με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον Ισπανό Πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσες.

Mιλώντας από το Νταβός στο Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ απέρριψε την ιδέα ότι η Eυρωζώνη οδεύει προς ύφεση. Όσον αφορά τους παράγοντες που θα αντισταθμίσουν τους αρνητικούς κραδασμούς από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε την ανεργία που βρίσκεται “σε χαμηλότερα ποσοστά”, όπως είπε, τις μεγάλες αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και την προοπτική για ένα δυνατό καλοκαίρι για την τουριστική βιομηχανία.

Για 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων και 106 ακόμα ύποπτες περιπτώσεις, εκτός χωρών στις οποίες η νόσος είναι ενδημική, έκανε λόγο σήμερα ο ΠΟΥ, προσθέτοντας ότι ενώ το ξέσπασμα είναι ασυνήθιστο, παραμένει “περιορίσιμο”. Στη χώρα μας συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Αν και δεν συστήνεται ο εμβολιασμός έναντι της νόσου για τον γενικό πληθυσμό, τα μέλη της Επιτροπής πιθανόν να εισηγηθούν μέτρα και εμβολιασμό για τα άτομα που είναι στενές επαφές κρουσμάτων ή για τους υγειονομικούς.

Ο μη επαρκής καθαρισμός στον πυλώνα του ΑΔΜΗΕ, στη Βαρυμπόμπη, ευθύνεται για τα 100.000 στρέμματα πευκοδάσους που κάηκαν πέρυσι τον Αύγουστο και τις 130 κατοικίες που καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής που φέρνει στην δημοσιότητα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Στο πολυσέλιδο πόρισμα της Πυροσβεστικής αναφέρεται ότι η φωτιά προήλθε από ηλεκτρικά τόξα που οφείλονται στον μη επαρκή καθαρισμό των μονωτήρων από ρύπανση και υπερτάσεις. Ο ΑΔΜΗΕ έως αυτή την ώρα δεν έχει απαντήσει για το αν θα προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων ή αν θα προσβάλλει το πόρισμα στην Δικαιοσύνη.

“Ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του Βρετανικού Μουσείου ότι τα Γλυπτά βρίσκονταν πεσμένα στα ερείπια του Παρθενώνα από όπου τα ανέσυρε ο Έλγιν”, δήλωσε η υπ. Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στα “Παραπολιτικά fm”. “H Eλλάδα διεκδικεί μόνο την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα”, τόνισε η κ. Μενδώνη, επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να προσέλθει σε έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο..

Δύο μεγάλες επιχειρήσεις αντιγκράφιτι συνολικής έκτασης 750m² σε πέτρινες επιφάνειες που είχαν βανδαλιστεί ολοκληρώθηκαν από το δήμο Αθηναίων σε Θησείο και Λυκαβηττό. Τις λεπτομέρειες έχει ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος…

Ο Αθήνα 984 κλείνει στις 31 Μαΐου τα 35 χρόνια του και γιορτάζει. Απόψε στις 9:00, ο σταθμός μας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, επιλέγει και προβάλλει για τους ακροατές του την ταινία “Άντε Γειά”. Τη σύνδεση του σταθμού με την ταινία θα κάνει ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 32 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα