back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δύσκολα θα καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αργό πετρέλαιο στην σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Δεν συζητά για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τις κυρώσεις, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθέσιμη χρηματοδότηση της ΕΕ.

Επίσης, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κήρυξε από αύριο κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα λόγω του πολέμου και εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση του να εγκρίνει γρήγορα μέτρα, με διατάγματα.

Μεγάλο στρατηγικό λάθος, χαρακτήρισε την εισβολή του Πούτιν στη Ρωσία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, από το Νταβός, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Τα δεδομένα τόσο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια όσο και για τη διεθνή τάξη πραγμάτων, άλλαξαν τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι «συνέτριψε την ειρήνη στην Ευρώπη».

Ως πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε την απόφασή Σουηδίας Φινλανδίας να υποβάλουν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, αποκαλώντας την «ιστορική», ενώ είπε ότι οποιεσδήποτε ανησυχίες εκ μέρους της Τουρκίας θα διευθετηθούν και θα βρεθεί λύση.

Αύριο τούρκοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με αντιπροσωπείες των δυο χωρών για να συζητήσουν τις αιτήσεις ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το Reuters.

Έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δηλώνει ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αφού επιστραφούν τα εδάφη που χάθηκαν από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Η καλύτερη λύση για ολόκληρο τον πλανήτη θα ήταν ο τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, μιλώντας στη Deutsche Welle, από το Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόσθεσε ότι o πόλεμος δεν πρόκειται να έχει θετική έκβαση για τη Ρωσία.

Ποιες ποσότητες και τι κατηγορίες όπλων και πυρομαχικών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αποσταλεί από την ελληνική κυβέρνηση στην Ουκρανία, από την έναρξη του πολέμου εως σήμερα, και αν υπάρχει σχεδιασμός για τη συνέχιση αυτών των αποστολών, ζητά να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τη χορήγηση εμβολίου στους υγειονομικούς που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, αλλά και στις στενές επαφές ασθενών, συνιστά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Αντιθέτως δεν συνιστούν μαζικό εμβολιασμό.

Έξι χιλιάδες 194 κρούσματα, 11 θανάτους και 149 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Την τακτική των ίσων αποστάσεων διατηρεί η ΚΟμισιόν δια στόματος της αναπληρώτριας Ντάνα Σπίναντ στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά.

Πολλαπλά μηνύματα για τις παγκόσμιες προκλήσεις και την ανάγκη εξεύρεσης τοπικών λύσεων, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σήμερα οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και Σμύρνης Tunç Soyer, ο οποίος επισκέπτεται την πρωτεύουσα.

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπακογιάννης, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Ερντογάν να κρατά σε ομηρία τις σχέσεις των δύο λαών μας. Οφείλουμε να προσπαθούμε για τη σταθερότητα, για την ειρήνη και οφείλουμε να το κάνουμε εμείς, οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, από ‘κάτω προς τα πάνω’, χτίζοντας γέφυρες».

«Μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις των δύο λαών και να εδραιώσουμε την ειρήνη και την ανάπτυξη στην περιοχή, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Soyer. Ο δήμαρχος Σμύρνης σημείωσε, μάλιστα, ότι «η Μεσόγειος μάς ενώνει όλους», προσθέτοντας πως «έχουμε πολλά κοινά και θα πρέπει να δείξουμε στους λαούς μας ότι αυτοί οι ισχυροί δεσμοί μπορούν να εξελιχθούν, ούτως ώστε να εδραιώσουμε όχι μόνο την ειρήνη, αλλά και την ανάπτυξη και τη συνεργασία».

O Αθήνα 9.84 πάει τους ακροατές του… σινεμά. Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων για τα 35α γενέθλιά του σταθμού, διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος προβολή της ταινίας «Άντε Γεια» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα