back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημοσιονομική υπευθυνότητα συνέστησε ο Χ. Σταϊκούρας από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε επίσης

«Η συμφωνία για επέκταση και για το 2023 της δημοσιονομικής ευελιξίας,πρέπει να συνοδεύεται από δημοσιονομική υπευθυνότητα,ιδιαίτερα για μια χώρα σαν τη δική μας που δεν έχει ακόμη επενδυτική βαθμίδα», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρεμβαίνοντας μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες που βρίσκεται, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι η έξοδος από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο καλοκαίρι, σε συνδυασμό με την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και την πρόωρη εξόφληση του Δ.Ν.Τ ,αποτελούν απόδειξη ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα μετά από μια 10ετία κρίσεων. « Η Ελλάδα,παρά την αρνητική συγκυρία λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης,λόγω των καλών επιδόσεων της οικονομίας και την εργώδη, μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που προβλέπει την παροχή φορολογικών κινήτρων για τη συγχώνευση επιχειρήσεων,σχολίασε ότι αυτό συνιστά μια πραγματική μεταρρύθμιση ενταγμένη στο σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που συντελεί στην τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας,τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ευκλείδης Τσακαλώτος,παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και πηγαίνει από κρίση σε κρίση και μετά λέει στους πολίτες ότι δεν πειράζει που έχετε χαμηλούς μισθούς αρκεί να έχετε ολιστικό σχέδιο».
Και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, αναρωτήθηκε: « Μήπως το πρόβλημα δεν το έχουν οι πολίτες,αλλά εσείς που έχετε έλλειψη ολιστικής σκέψης;»

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα