back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κ. Ιωάννου: Να μπει το μάθημα της κυβερνοασφάλειας στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

‘Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους γονείς τα “παιχνίδια θανάτου” που γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στα social media.

«Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο είναι πολλοί και η επικοινωνία των γονιών με τα παιδιά τους είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν τα χειρότερα», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η Γενική Διευθύντρια του CSI, Κέλλυ Ιωάννου και πρόσθεσε ότι καθημερινά δέχονται τηλεφωνήματα από γονείς  οι οποίοι τους αναφέρουν ότι αντιλαμβάνονται  περίεργες κινήσεις των παιδιών τους.
«Έχουμε καθημερινά τουλάχιστον τρείς καταγγελίες από γονείς που έχουν παρατηρήσει κάποιες περίεργες ενέργειες μέσα στο σπίτι»

‘Όπως σημείωσε τέτοιες προκλήσεις θα υπάρχουν και πρέπει τα παιδιά να μάθουν να αξιολογούν τι είναι επικίνδυνο και τι όχι. «Υπάρχουν “challenge” που δεν έχουν κανέναν βαθμό επικινδυνότητας, υπάρχουν όμως και άλλα τα οποία είναι τόσο επικίνδυνα που οδηγούν στο θάνατο. Δυστυχώς δεν προνοήσαμε ώστε, όταν τα παιδιά βρεθούν μπροστά στην τεχνολογία, να ξέρουν να την αξιολογήσουν και να την φιλτράρουν με τρόπο τέτοιο ώστε να λειτουργεί προς όφελός τους και όχι εναντίον τους»

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ως ινστιτούτο έχουν προσπαθήσει να μπει το μάθημα της κυβερνοασφάλειας στα σχολεία: «Έχουμε καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να μπει στα σχολεία μάθημα κυβερνοασφάλειας. Είναι ένα μάθημα το οποίο πρέπει να διδάσκετε στα σχολεία γιατί αφορά την καθημερινότητα των παιδιών. Ελπίζουμε κάποια στιγμή ο αγώνας μας να εισακουστεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα