back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Νταλούκας: Αναγκαία η δημιουργία Ψηφιακού Βιβλιάριου Υγείας και Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων

Διαβάστε επίσης

 

Θετικά σχολίασε τις δυνατότητες που προσφέρουν το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων στους τομείς παρακολούθησης της αναπτυξιακής προόδου των παιδιών και διευκόλυνσης του προγραμματισμού για τα βασικά παιδιατρικά εμβόλια, ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκας.

«Ήταν αναγκαίες ενέργειες από πλευράς πολιτείας στην ψηφιακή εποχή που ζούμε. Με τη δημιουργία Ψηφιακού Βιβλιάριου Υγείας και Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων δίνονται δυνατότητες να εξοικονομούνται χρήματα και να είναι καταγεγραμμένα πλέον όλα τα δεδομένα υγείας του παιδιού. Στο εξής, οι γονείς σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρεθούν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του παιδιού και στον εμβολιασμό του, ενώ δεν θα έχουν δυνατότητα παρέμβασης στα δεδομένα» είπε στον Αθήνα 984 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι σε επίπεδο στατιστικής, η πολιτεία θα μπορεί να βλέπει τα στοιχεία και να παρεμβαίνει σε όποια περιοχή της Ελλάδας παραστεί ανάγκη.

«Ήταν απαίτηση των παιδιάτρων εδώ και χρόνια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Νταλούκας.

Επισήμανε ωστόσο την ανάγκη για ένα περιθώριο προσαρμογής του κλάδου στα νέα δεδομένα της αυτοματοποίησης, της ψηφιοποίησης και των πλατφορμών, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποτελεσματικότερης οργάνωσης της φροντίδα της υγείας των παιδιών.

«Οι παιδίατροι χρειαζόμαστε μια χρονική περίοδο προκειμένου να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε τα στοιχεία υγείας του παιδιού και τα εμβόλια που έχει κάνει. Και αυτό γιατί θα πρέπει να αντιγραφούν από τα βιβλιάρια υγείας και τα εμβόλια παλαιότερων ετών.
…. Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας ώστε να βρούμε εύκολους δρόμους καταχώρησης των δεδομένων, καθώς πολλοί ιδιώτες παιδίατροι δεν έχουν γραμματειακή υποστήριξη. Είναι απαραίτητες και προσαρμογές προκειμένου να βελτιωθεί σταδιακά το σύστημα» κατέληξε ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα