back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βολές συνταξιούχων κατά κυβέρνησης για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης

Διαβάστε επίσης

Για λαθροχειρία σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων υποψήφιων συνταξιούχων κατηγορεί την κυβέρνηση το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στην Βουλή, μέσω της οποίας αφαιρείται το δικαίωμα της ακρόασης από τον ενδιαφερόμενο μετά την απόρριψη της αίτησης συνταξιοδότησης του.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, κάνουν λόγο για «μαγεία Χατζηδάκη», καθώς όπως επισημαίνουν, «ο υπουργός Εργασίας πετυχαίνει το ακατόρθωτο: Από τη μία θα εξαφανιστούν οι εκκρεμείς απονομές συντάξεων, από την άλλη οι συντάξεις δεν θα απονέμονται καθόλου!».

Επίσης, χαρακτηρίζουν την επίμαχη διάταξη αντισυνταγματική και ζητούν την άμεση απόσυρση της.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ εφεξής, οι ασφαλισμένοι – υποψήφιοι συνταξιούχοι, δεν θα έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Άρα, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα απορρίπτουν μια αίτηση συνταξιοδότησης, δεν θα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δικαιωθούν.

Επομένως η εκκρεμότητα για τον ΕΦΚΑ δεν θα υφίσταται, ενώ η σύνταξη δεν θα απονέμεται και οι ασφαλισμένοι που έχασαν το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης, θα περιμένουν μετά την έκδοση της απορριπτικής συνταξιοδοτικής πράξης να ασκήσουν ένσταση κατά αυτής, παραμένοντας για μήνες ή και χρόνια χωρίς να λαμβάνουν την σύνταξή τους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα