back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ένα ακόμη ασύλληπτο περιστατικό βίας συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Ένας 18χρονος δράστης σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδιά και δύο ενήλικες σε δημοτικό σχολείο ενώ έπεσε νεκρός λίγο αργότερα από αστυνομικά πυρά. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.

Τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός όπου συμμετείχε σε δείπνο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και ο παγκόσμιος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την ΕΕ.

Δύσκολα θα καταλήξουν σε συμφωνία οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αργό πετρέλαιο στην σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν για τις προκλήσεις της Άγκυρας. «Ο σεβασμός προς τους γείτονες και η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος», σημείωσε.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μία ακόμα ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε η Άγκυρα καθώς ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex. Με αυτήν στέλνει στην καρδιά του Αιγαίου, ανάμεσα σε Αη Στράτη, Λήμνο, Λέσβο και Χίο, το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ.

Προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, πραγματοποιεί η moderna καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως έχουν καταγραφεί 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα 106 ύποπτα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου. ;Eξι είναι πλέον, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία.

6.194 κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα. 11 άνθρωποι κατέληξαν. 149 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου στην Ελβετία προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι μετά τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε ο Ελβετός πρόεδρος από το Νταβός. Όπως διευκρίνισε ο Ουκρανός πρωθυπουργός το συνολικό κόστος των καταστροφών στη χώρα φθάνει στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική για την αρπαγή 6χρονου Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον από την Κηφισιά. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το παιδί εξαφανίστηκε χθες το βράδυ και ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός AMBER ALERT. Το παιδάκι έχει κόκκινα μαλλιά, φακίδες στο πρόσωπο, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες.

Στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως και τις 12 τομεσημέρ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων, εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτα τα στελέχη ψυχικής υγείας, που εργάζονται στη γραμμή βοήθειας 1114 για το τζόγο.

ΚΑΙΡΟΣ

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στη χώρα. Στους 33 βαθμούς κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. 22 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα