back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Μετ’ εμποδίων έως αυτήν την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, κυρίως στον Κηφισό και στην Λεωφόρο Αθηνών αλλά και στο Σχιστό. Επίσης αυξημένη είναι η κίνηση στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και κατά διαστήματα στην οδό Σταδίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022 και το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης υπολογίζεται στα 280 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια τροπολογία επιβάλλεται άπαξ, έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο των μονάδων παραγωγής τους, με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους από τη συμμετοχή έκαστης μονάδας παραγωγής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το νέο κλιματικό νόμο που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νέα ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ. 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς. Ο ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως Σαλβαδόρ Ράμος. Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, και συμπλήρωσε πως και ο δράστης είναι νεκρός. Τα κίνητρα του 18χρονου για την επίθεση που είναι μια από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονταν «σε κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με φίλο του δράστη, τον 18χρονο τον χλεύαζαν στο σχολείο για τα ρούχα που φορούσε και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.

Σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια, συμμετέχει αυτήν την ώρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη και την ΕΕ. Στις 11 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba ενώ στις τέσσερις και μισή θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN.

Αυστηρό μήνυμα της Κομισιόν για τις προκλήσεις της Άγκυρας. «Ο σεβασμός προς τους γείτονες και η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος», σημείωσε.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σε μία ακόμα ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε η Άγκυρα καθώς ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex. Με αυτήν στέλνει στην καρδιά του Αιγαίου, ανάμεσα σε Αη Στράτη, Λήμνο, Λέσβο και Χίο, το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ.

Προκλινικές δοκιμές εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, πραγματοποιεί η moderna καθώς η ασθένεια εξαπλώνεται σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη. Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε πως έχουν καταγραφεί 131 επιβεβαιωμένα κρούσματα και άλλα 106 ύποπτα αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στις 7 Μαΐου. Εξι, πλέον, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία.

Μετά τα αυξημένα νέα κρούσματα COVID-19 αλλά κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων στις ΗΠΑ, η διευθύντρια του CDC συνέστησε ότι περίπου ένα τρίτο των Αμερικανών πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί μάσκα ξανά.

Συγκεκριμένα, συστάθηκε η χρήση μάσκας ξανά σε άτομα που βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τις τελευταίες 5 εβδομάδες ενώ κατά μέσο όρο περίπου 275 Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική για την αρπαγή 6χρονου Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον από την Κηφισιά. Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», το παιδί εξαφανίστηκε χθες το βράδυ και ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός AMBER ALERT.

Ενεργοποιείται με την ψήφιση του κλιματικού νόμου το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Προβλέπει τη χορήγηση επιδότησης σε περίπου 350.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με αντίστοιχες καινούργιες, ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουνίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στη χώρα. Στους 33 βαθμούς κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα