back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου είχε διακοπεί λόγω ακινητοποιημένου συρμού του τραμ στο ύψος του Αγίου Κοσμά. Χαμηλές ταχύτητες στον Κηφισό, στην Λεωφόρο Αθηνών, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Σχιστό.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά το διάστημα από 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022 και το ύψος της εκτιμώμενης δαπάνης υπολογίζεται στα 280 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια τροπολογία επιβάλλεται άπαξ, έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο των μονάδων παραγωγής τους, με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους από τη συμμετοχή έκαστης μονάδας παραγωγής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το νέο κλιματικό νόμο που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba έχει αυτή την ώρα στο Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός στην Ελβετία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις τέσσερις και μισή θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN. Χθες υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη

Την πρόθεσή του να μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών ξεκαθάρισε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος “αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα”, υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου. Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο ουκρανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι η χώρα του θα αγωνιστεί έως ότου ανακτήσει όλα τα εδάφη της και πως η Μόσχα θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της στις γραμμές όπου βρίσκονταν πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, καθώς αυτό θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς την διενέργεια συνομιλιών.

Σε εκ νέου ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε η Άγκυρα καθώς ο υδρογραφικός σταθμός της Τουρκίας εξέδωσε παράνομη Navtex. Με αυτήν στέλνει στην καρδιά του Αιγαίου, ανάμεσα σε Αη Στράτη, Λήμνο, Λέσβο και Χίο, το ερευνητικό σκάφος Γιουνούζ.

Σενάρια πολέμου προβάλει σήμερα ο τουρκικός Τύπος κάνοντας λόγο για «πολιορκία» της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, η εφημερίδα Hurriyet, γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε δυο φορές στις ΗΠΑ, με τον διευθυντή της να λέει χαρακτηριστικά: «Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά». Παράλληλα Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι, «η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, και αναρωτιούνται «μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;».

Συζητήσαμε με στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και δεν τίθεται θέμα μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως ανέφερε, «η μεταδοτικότητα της μέχρι στιγμής και βάσει των δεδομένων, είναι σχετικά χαμηλή, γιατί κατά βάση θέλει σωματική επαφή και μεταφέρεται και με τα σταγονίδια μόνο όταν πια έχει εκδηλωθεί.

Μετά τα αυξημένα νέα κρούσματα COVID-19 αλλά κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων στις ΗΠΑ, η διευθύντρια του CDC συνέστησε ότι περίπου ένα τρίτο των Αμερικανών πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιεί μάσκα ξανά.

Συγκεκριμένα, συστάθηκε η χρήση μάσκας ξανά σε άτομα που βρίσκονται σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε ανθρώπους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται σταθερή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τις τελευταίες 5 εβδομάδες ενώ κατά μέσο όρο περίπου 275 Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά.

Από θαύμα δεν σημειώθηκε τραγωδία στο Ζεφύρι. Αδέσποτη σφαίρα έπεσε το βράδυ στο υπνοδωμάτιο μεζονέτας, διαπέρασε το πατζούρι, έσπασε το τζάμι του παραθύρου και προσγειώθηκε στο πάτωμα του δωματίου, την ώρα που η οικογένεια κοιμόταν. Ο πατέρας ξύπνησε από το θόρυβο και προς έκπληξή του διαπίστωσε ότι υπάρχει μια σφαίρα στο πάτωμα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Νέα ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ. 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς, ενώ έπεσε και ο ίδιος νεκρός. Τα κίνητρα του 18χρονου για την επίθεση που είναι μια από τις χειρότερες του είδους εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Το μακελειό διαπράχθηκε στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ, όπου φοιτούν μαθητές 5 ως 7 ετών. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονταν «σε κρίσιμη κατάσταση».

Ημερίδα με γενικό τίτλο «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» και δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων διοργανώνει αύριο ο Αθήνα 984 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Δύο θα είναι οι θεματικές ενότητες της συζήτησης. Η πρώτη που θα διεξαχθεί από τις 12 έως τις δυο μετά το μεσημέρι εχει τίτλο.. “Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα» και η δεύτερη και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ με θέμα “το Μουσικό Ραδιόφωνο Σήμερα”.

Ρόμα και Φέγενορντ διεκδικούν απόψε στα Τίρανα το Europa Conference League. Δύσκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπά στο 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

ΚΑΙΡΟΣ

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στη χώρα. Στους 33 βαθμούς κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα