back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για το νέο κλιματικό νόμο που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα είχε νωρίτερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός στην Ελβετία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις τέσσερις και μισή θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN. Χθες υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη.

Την πρόθεσή του να μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών ξεκαθάρισε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν ο Ρώσος πρόεδρος “αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα”, υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να αναχωρήσουν από την Ουκρανία πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, ο οποίος απαίτησε για το σκοπό αυτό από το Κίεβο «να απο ναρκοθετήσει» τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία επίσης θα συζητήσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία αφού καταδικαστούν αιχμάλωτοι που έχουν παραδοθεί.

Συζητήσαμε με στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και δεν τίθεται θέμα μαζικού εμβολιασμού για την ευλογιά των πιθήκων, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως ανέφερε, «η μεταδοτικότητα της μέχρι στιγμής και βάσει των δεδομένων, είναι σχετικά χαμηλή, γιατί κατά βάση θέλει σωματική επαφή και μεταφέρεται και με τα σταγονίδια μόνο όταν πια έχει εκδηλωθεί.

Με μισθό που θα κυμαίνεται από 4εις έως 6.000 ευρώ τον μήνα θα αμείβεται ο προσωπικός γιατρός και οι υποχρεώσεις του θα είναι αυξημένες σε σύγκριση με το μοντέλο που λειτουργούσε έως σήμερα με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ τόνισε στον Αντένα ο Υπ υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε δεν θέλουμε έναν γιατρό για συνταγογράφηση. Θέλουμε έναν γιατρό ο οποίος σε πρώτη φάση θα έχει όλο τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς. θα είναι ελεύθερη επιλογή όσων θέλουν να συμμετάσχουν και θα είναι γιατροί των κέντρων υγείας και ιδιώτες γιατροί, κατέληξε ο υπουργός.

Τραγικές εικόνες στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας μετά τη νέα ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ όπου 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς, ενώ λίγο αργότερα έπεσε και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση».

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και στο Άγιο Όρος, με ενδιάμεσους σταθμούς στη Δράμα και τη Χαλκιδική, πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Το απόγευμα της Παρασκευής θα μεταβεί στο Άγιον Όρος, όπου θα παραμείνει ως την Κυριακή. Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τετάρτη, θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Λήγει αυτήν την ώρα η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν από τις εννέα το πρωί οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Περισσότερα θα μας πει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Και ο καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά ο υδράργυρος στη χώρα. Στους 33 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει η θερμοκρασία στην Αθήνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα