back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι του ποσού των 600 ευρώ, για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή. Η τροπολογία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τον νέο κλιματικό νόμο, που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής. “Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συνάντηση με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα, είχε νωρίτερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 4:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο CNN. Χθες, υπογράμμισε τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα υλοποιεί και δρομολογεί στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για τη διεύρυνση και αναβάθμιση των υποδομών της, ώστε να αποτελέσει πύλη εισόδου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη.

Την πρόθεσή του να μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών ξεκαθάρισε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν ο Ρώσος Πρόεδρος “αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα”, υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου. Ο Ουκρανός Πρόεδρος κατήγγειλε, επίσης, την έλλειψη ενότητας, όπως είπε, μεταξύ των δυτικών χωρών όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. “Υπάρχει ενότητα στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ; Οχι. Επομένως, η Δύση είναι ενωμένη; Όχι”, τόνισε, επικρίνοντας, παράλληλα, τη θέση του Ούγγρου ομολόγου του, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εμφανίζεται απρόθυμος να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για να αναχωρήσουν από την Ουκρανία πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Αντρέι Ρουντένκο, ο οποίος απαίτησε για το σκοπό αυτό από το Κίεβο “να αποναρκοθετήσει” τα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία επίσης θα συζητήσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία, αφού καταδικαστούν αιχμάλωτοι που έχουν παραδοθεί.

Τραγικές εικόνες στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας μετά τη νέα ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ, όπου 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλες, ενώ λίγο αργότερα έπεσε και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ένα κοριτσάκι 10 ετών και μια γυναίκα 66 ετών, η γιαγιά του δράστη, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Να αψηφήσουν το λόμπι της οπλοκατοχής, κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου σε διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. “Συντετριμμένος” δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος. Τα κίνητρα του 18χρονου, Σαλβαδόρ Ράμος, παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με την Washington Post, ο δράστης δεχόταν συχνά σκληρά πειράγματα από συμμαθητές του επειδή τραύλιζε, αλλά και για τα ρούχα του και τη φτωχή του οικογένεια.

Σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας για το νέο περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα σε σπίτι στη δυτική Αττική. Tις λεπτομέρειες έχει ο Δημήτρης Πέρρος…

“Σήμερα η Βαρβάκειος γυρίζει σελίδα”, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην πρώτη επίσκεψή του στην αγορά, η οποία ανακαινίστηκε για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Η ιστορική αγορά της Αθήνας, που βρίσκεται στο κέντρο της εδώ και 136 χρόνια, ανακατασκευάστηκε ολικά σε 7 μήνες, με βάση την αρχή της βιωσιμότητας και με κριτήριο την υψηλή προστασία από καιρικά φαινόμενα. Το έργο, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, ολοκληρώθηκε χωρίς να διακοπεί η εμπορική δραστηριότητα, αφού οι πωλητές μετακινήθηκαν προσωρινά σε εγκαταστάσεις επί της οδού Αθηνάς.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τραγωδία ανοιχτά της Τυνησίας: 75 άνθρωποι αγνοούνται, κι ένας εντοπίστηκε νεκρός, από το ναυάγιο πλεούμενου που μετέφερε μετανάστες – 24 μέχρι στιγμής οι διασωθέντες.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 30 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα