back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία και στα πανεπιστήμια αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, παραμένει υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα διαγνωστικό τεστ κάθε εβδομάδα.

4.141 νέα κρούσματα, 17 θανάτους και 140 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να αποφύγει πράξεις που υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή μεταξύ συμμάχων, κάλεσε την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο γ.γ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, της ΕΕ, Στέφανο Σανίνο.

Αυστηρό μήνυμα στην ηγεσία της Τουρκίας στο φόντο των πρόσφατων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν έστειλε από το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Εάν ο πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα διεθνοποιήσω ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση” τόνισε ο Ελληνας Πρωθυπουργός.

“Δεν συμφωνώ ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πήγε καλά, δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας. Αντιθέτως -πρόσθεσε- έχουμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν παίρνουν καμία θέση στην εντεινόμενη επιθετικότητα της Αγκυρας και μας καλούν να συνομιλήσουμε και να τα βρούμε μεταξύ μας”.

Τραγικές εικόνες στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας μετά τη νέα ασύλληπτη τραγωδία στις ΗΠΑ, όπου 18χρονος άνοιξε πυρ μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο δασκάλες, ενώ λίγο αργότερα έπεσε και ο ίδιος νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Στον κίνδυνο «κόπωσης» των δυτικών χωρών από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.

Η Ιταλία και η Ουγγαρία προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να απευθύνει ξεκάθαρα έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, την ώρα που άλλα κράτη μέλη της ΕΕ φαίνονται αποφασισμένα να υιοθετήσουν μια σκληρή γραμμή με τη Μόσχα ενόψει της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα.

Την έλλειψη ενότητας της Δύσης όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία κατήγγειλε, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις διαφωνίες για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεσή του να μιλήσει μόνο απευθείας με τον ίδιο τον Βλαντίμιρ Πούτιν για μια ειρηνευτική λύση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε “φαντασίωση” το σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Ιταλία στον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το πρώτο ουκρανικό πλοίο, από την κατάληψη της Μαριούπολης, θα αναχωρήσει από το λιμάνι της πόλης εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο Αθήνα 9.84 διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με 2 θεματικούς κύκλους: την Ενημέρωση και το Μουσικό Ραδιόφωνο. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

Τρίτη μέρα του 21ου Athens Technopolis Jazz Festival, που είναι επικεντρωμένο στις γυναίκες δημιουργούς.

Τον πρώτο τρόπαιο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, διεκδικούν απόψε στις 10:00 Ρόμα και Φέγιενορντ στον τελικό που θα διεξαχθεί στα Τίρανα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα