back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Άκαρπη απέβη η συνάντηση Σουηδών και Φινλανδών αξιωματούχων με τούρκους ομολόγους τους αναφορικά με τις ενστάσεις της Άγκυρας για την ένταξη των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει θετικά εκτός και αν οι ανησυχίες της Τουρκίας απαντηθούν με συγκεκριμένα βήματα και σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Επίσης η Άγκυρα έθεσε και πέντε «συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις» μεταξύ των οποίων «τερματισμό της πολιτικής υποστήριξης για την τρομοκρατία», «εξάλειψη της πηγής χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» και «παύση της υποστήριξης όπλων» προς το απαγορευμένο PKK και την κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία.

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν, από το Νταβός. «Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα “διεθνοποιήσω” ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση», δήλωσε χαρκτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Δεν συμφωνώ ότι το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πήγε καλά, δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό, αντιθέτως έχουμε τις δηλώσεις των εκπροσώπων της Κομισιόν και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν παίρνουν καμία θέση στην εντεινόμενη επιθετικότητα της Άγκυρας και μας καλούν να συνομιλήσουμε και να τα βρούμε μεταξύ μας”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αν. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχαρόβα, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη, όταν παρομοίασε τους υπερασπιστές της πόλης με το Μεσολόγγι.

Μάλιστα, η κ. Ζαχάροβα σημείωσε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο».

Αίρεται από πρώτης Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ ελέγχου κάθε εβδομάδα.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 4141 κρούσματα, 17 θανάτους και 140 διασωληνωμένους ασθενείς.

Για απραξία κατηγόρησε το ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ ως συμμαχία, είναι παραγκωνισμένο. Κυριολεκτικά δεν κάνει τίποτα για την ρωσική εισβολή.

Αντιθέτως, εξήρε τις “επαναστατικές, ρηξικέλευθες”, όπως τις χαρακτήρισε αποφάσεις της ΕΕ, “που ούτε τα μέλη της δεν πίστευαν ότι θα πάρουν”.

Παράλληλα, ο Κουλέμπα απέρριψε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι είναι διατεθειμένη να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ώστε τα πλοία με τα τρόφιμα να απελευθερωθούν από τα λιμάνια της Ουκρανίας, ως αντάλλαγμα της άρσης κάποιων εκ των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση.

Ο 18χρονος που σκότωσε χθες 19 παιδιά και δύο δασκάλους μέσα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε προειδοποιήσει για την επίθεσή του με αναρτήσεις στο Facebook μισή ώρα πριν από την επίθεση. Συγκεκριμένα, σε σειρά αναρτήσεων ενημέρωνε για τα όσα έκανε σε ζωντανό χρόνο. Αρχικά ανέφερε πως δολοφόνησε τη γιαγιά του και έπειτα ανακοίνωσε για την πρόθεσή του να εισβάλει στο δημοτικό σχολείο.

Για έλλειμμα ενημέρωσης κατηγορεί το υπουργείο ΠΟλιτισμού τον εκπρόσωπο του Βρετανικού Μουσείου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχουν γίνει ούτε προγραμματίζονται νέες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Η αλληλογραφία μεταξύ Υπουργείου και Βρετανικών Αρχών, όπως και η Σύσταση της UNESCO στις 20 Μαΐου αποδεικνύουν ότι ο εκπρόσωπος έχει έλλειμμα ενημέρωσης» απάντα το Υπουργείο Πολιτισμού.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 3 του Μετρό, όπου νωρίτερα εγκλωβίστηκε άτομο στις γραμμές του σταθμού Κορυδαλλός. Ο άνδρας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Γ.Κ. Νίκαιας.

Αύριο στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο Αθήνα 9.84 διοργανώνει ημερίδα με γενικό τίτλο «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» και δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Οι θεματικές είναι: «Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα» και «Το Μουσικό Ραδιόφωνο Σήμερα». Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού στο www.athina984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα