back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΛΠΕ-ΤΑΙΠΕΔ: Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την ΔΕΠΑ Υποδομών

Διαβάστε επίσης

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas, τονίζουν στελέχη της πλευράς των πωλητών (ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ), παρεμβαίνοντας σχετικά με την εκκρεμότητα που υφίσταται για την υλοποίηση της συναλλαγής, που σχετίζεται με την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Συγκεκριμένα επισημαίνουν ότι: «Η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών είναι μια σύνθετη συναλλαγή που τελεί υπό την αίρεση διαφόρων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητώς στη σύμβαση αγοραπωλησίας που έχει υπογραφεί. Σημειώνεται επιπλέον ότι, ο συγκεκριμένος αγοραστής έχει μεγάλη εμπειρία στο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο που εφαρμόζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Μετά την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αντιλαμβανόμαστε ότι η πιστοποίηση των θυγατρικών της ΔΕΠΑ Υποδομών από την ΡΑΕ, εν όψει της πώλησης στην Italgas, θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί και την τελευταία αναβλητική αίρεση σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση, οπότε αναμένουμε την ολοκλήρωση της συναλλαγής στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα