back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη απέναντι στις προκλήσεις

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε για ακόμα μια φορά ο Νίκος Δένδιας από τα Σκόπια. «Η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται, παραμένει ψύχραιμη. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό να απαντάμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Εμείς έχουμε μία θέση πολύ βασική: το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας απαιτούν από όλους τον σεβασμό. Αυτός είναι ο θεμελιώδης κανόνας της Συμμαχίας που ανήκουμε, του ΝΑΤΟ».

Μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι «η Ελλάδα προσβλέπει στην πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών» ενώ ευχαρίστησε τον κ. Μπουγιάρ Οσμάνι «για τις διαβεβαιώσεις ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε το γεγονός ότι οι οικονομίες των δύο χωρών «συνδέονται όλο και πιο στενά και ότι το διμερές εμπόριο ανέκαμψε στα προ-πανδημίας επίπεδα» ενώ έδωσε έμφαση στον τομέα της ενέργειας.

«Η ενέργεια είναι ένας τομέας συνεργασίας μεταξύ μας και ελπίζω να είμαστε πυλώνες της ενεργειακής σας ασφάλειας μέσω του διασυνδετήριου αγωγού, καθώς και του τερματικού σταθμού αεριοποίησης φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ήταν εκεί μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα