back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρόμα-Φέγενορντ για το πρώτο τρόπαιο του Europa Conference League

Διαβάστε επίσης

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο αντιμετωπίζει στα Τίρανα την Φέγενορντ του Άρνε Σλοτ, με φόντο την πρώτη ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League.

Το πρώτο Europa Conference League διεκδικούν απόψε η Ρόμα και η Φέγενορντ στην Αρένα Κομπετάρε των Τιράνων στις 22:00-Cosmote Sport 2, ΕΡΤ 1.

Οι «τζιαλορόσι» επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 1991, όταν είχαν χάσει στον «εμφύλιο» του Κυπέλλου UEFA από την Ίντερ και είχε προηγηθεί άλλη μία ήττα από την Λίβερπουλ το 1984 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Αν η Ρόμα τα καταφέρει, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία με τέσσερα διαφορετικά βαρύτιμα τρόπαια της UEFA, καθώς έχουν προηγηθεί δύο Champions League με την Πόρτο (2004) και την Ίντερ (2010), ένα UEFA με την Πόρτο (2003) και ένα Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2017).

Η Φέγενορντ, από τη μεριά της, θα επιχειρήσει να κάνει το 4/4 σε τελικούς Κυπέλλων Ευρώπης, αφού είχε σηκώσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1970 κόντρα στη Σέλτικ, το Κύπελλο UEFA το 1974 απέναντι στην Σέλτικ και πριν από ακριβώς 20 χρόνια είχε νικήσει την Ντόρτμουντ για την ίδια διοργάνωση.

Στον πάγκο της ολλανδικής ομάδας, βρίσκεται ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος στα 43 του χρόνια φτάνει για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Ρουμάνος Ίστβαν Κόβακς.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα