back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε άνοδο οι τιμές των ομολόγων

Διαβάστε επίσης

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν ελαφρώς οι αποδόσεις τους.

Οι αντικρουόμενες απόψεις στελεχών της ΕΚΤ, αναφορικά με το πόσο επιθετικά θα πρέπει να κινηθεί η τράπεζα στην πολιτική ανόδου των επιτοκίων, δημιουργούν σύγχυση στην αγορά, περιορίζοντας την άνοδο του ευρώ.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, σήμερα, το μέλος του δ.σ της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα, δήλωσε οπαδός της μη υπερβολικής αύξησης των επιτοκίων. «Εάν έχουμε μία κατάσταση όπου υπάρχουν κραδασμοί που μειώνουν τις οικονομικές προοπτικές, το αίσθημα της αβεβαιότητας είναι υψηλό και η παραγωγή εξακολουθεί να είναι κάτω από το δυνητικό της επίπεδο, η πτώση του πληθωρισμού στο 2% και η διατήρησή του σε αυτά τα επίπεδα, απαιτεί σταδιακή προσαρμογή. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί έτσι απλά», ανέφερε σε ομιλία του στην Φρανκφούρτη.

Εξάλλου, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Φιλανδίας Όλι Ρεν, έκανε λόγο για αύξηση επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες στη συνεδρίαση του Ιουλίου και για άλλο ένα 0,25% ώστε να φτάσει το μηδέν «καθώς έρχεται το φθινόπωρο».

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 188 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 94 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,57% από 3,68% χθες, έναντι 0,95% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,62% από 2,72% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα, το ευρώ τελούσε υπό διαπραγμάτευση στα 1,0661 δολ. από τα 1,0723 δολ. όπου βρισκόταν όταν άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, διαμορφώθηκε στα 1,0656 δολ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα