back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε πέντε από τρία ανήλθαν μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα στη Γαλλία

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στη Γαλλία ανήλθε σε πέντε, από τρεις που ήταν στις αρχές της εβδομάδας, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL η υπουργός Υγείας της Γαλλίας Μπριζίτ Μπουργκινιόν στο πλαίσιο της προώθησης του στοχευμένου εμβολιασμού κατά της νόσου.

Οι γαλλικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι σύστησαν σε ενήλικες υψηλού κινδύνου, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που πάσχει επιβεβαιωμένα από την νόσο, να εμβολιαστούν.

Επίσης, η ίδια σύσταση έγινε σε υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή με ευλογιά των πιθήκων.

Οι παγκόσμιες αρχές υγείας έχουν σημάνει συναγερμό για τα αυξανόμενα κρούσματα της νόσου στην Ευρώπη και αλλού.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που συνήθως προκαλεί πυρετό και χαρακτηριστικά εξανθήματα στο δέρμα, παρόμοια με αυτά της ανεμοβλογιάς. Θεωρείται ήπια ασθένεια και συνήθως περνάει μέσα σε δύο με τέσσερις εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί κάποια αγωγή.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι με το άγγιγμα από μολυσμένο άτομο ή με την ανταλλαγή σωματικών υγρών. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τα σταγονίδια της αναπνοής.

Συνήθως είναι ήπιας μορφής παρότι υπάρχουν δύο βασικά στελέχη, αυτό του Κονγκό με ποσοστό θνησιμότητας έως και 10% και αυτό της Δυτικής Αφρικής με περίπου 1%.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα