back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σφαγή στο σχολείο του Τέξας – Το προφίλ του δράστη

Διαβάστε επίσης

‘Ενας μοναχικός 18χρονος με ελάχιστες κοινωνικές σχέσεις  και θύμα πολύχρονου  bulling από τους συμμαθητές του, λόγω των προβλημάτων  ομιλίας που αντιμετώπιζε  ήταν o Σαλβαδόρ Ράμος, ο 18χρονος απόφοιτος Λυκείου που σκόρπισε το θάνατο  στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, κάπου 130 χιλιόμετρα από το Σαν Αντόνιο.

Ο Ράμος είχε μια δύσκολη σχέση με τη μητέρα του και τα τελευταία χρόνια προχωρούσε σε βίαιες επιθέσεις εναντίον συνομηλίκων και αγνώστων .

Ο Ράμος, σύμφωνα με  ρεπορτάζ της Washington Post,  αυτοτραυματιζόταν «για πλάκα» και έγινε ιδιαίτερα επιθετικός μετά την πρόσφατη μετακίνηση της οικογένειας του σε άλλη περιφερείας το Τέξας. Σύμφωνα με τους λιγοστούς φίλους του, παράτησε το σχολείο, άρχισε να φοράει μαύρα ρούχα και μεγάλες στρατιωτικές μπότες, και μάκρυνε τα μαλλιά του.  Συνήθιζε να επιτίθεται τυχαία σε περαστικούς χρησιμοποιώντας αεροβόλο όπλο και πετούσε επίσης αβγά σε αυτοκίνητα.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ράμος δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από αυτόματα τουφέκια που είχε στη λίστα επιθυμιών του. Πριν από τέσσερις ημέρες, δημοσίευσε φωτογραφίες από δύο τουφέκια, χρησιμοποιώντας την περιγραφή «φωτογραφίες με το όπλο μου».

Γείτονες της οικογένειας επιβεβαιώνουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στην σχέση του Ράμος με την μητέρα του, με την αστυνομία να παρεμβαίνει στους καβγάδες μητέρας και γιου. Σύμφωνα  με τις  ίδιες πληροφορίες από γνωστούς της οικογένειας  η μητέρα του 18χρονου έκανε χρήση ναρκωτικών και αυτός ήταν ο λόγος των διενέξεων στο σπίτι. Έτσι κατέληξε να μετακομίσει στο σπίτι της γιαγιάς του πριν από μερικούς μήνες.

 

Πηγή: Washingon Post

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα