back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

AEI: Το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζει το απόγευμα η Ν. Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Το νέο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζει στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά από την παρουσίασή του, ενώ οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας καλούν έκτακτη Σύνοδο στο Λαύριο, προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στη λειτουργία των ΑΕΙ.

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά το προηγούμενο διάστημα οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αφορούν το νέο μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ, την αυτονομία των Πανεπιστημίων, την ευελιξία στην διεπιστημονικότητα, την κινητικότητα φοιτητών και την ανάπτυξη εξωστρέφειας, με συνεργασίες ελληνικών και ξένων ΑΕΙ.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι η τελική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για το νέο μοντέλο διοίκησης Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να διαφοροποιηθεί εντελώς ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του πρύτανη και να επανέλθει ο μοντέλο των Συμβουλίων Διοίκησης που είχε προκαλέσει τεράστιους τριγμούς και ένταση όταν είχε εφαρμοστεί επί υπουργίας Διαμαντοπούλου.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα