back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σαφές μήνυμα του Πρωθυπουργού από το Νταβός προς την Τουρκία πως σφάλλει αν νομίζει ότι η χώρα δεν θα αντιδράσει σε περίπτωση που η γείτονα συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά. Ωστόσο τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, μίλησε όμως για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

«Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν θεωρεί πως δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδος και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ή δεν θα “διεθνοποιήσω” ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε έχει εσφαλμένη εντύπωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ταυτόχρονα μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε για ακόμα μια φορά και ο υπ εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τα Σκόπια. «Η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις που δέχεται, παραμένει ψύχραιμη. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον πειρασμό να απαντάμε στις προκλήσεις που δεχόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

 

Να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να αποσύρει αμέσως τον στρατό από την χώρα κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Παράλληλα προειδοποίησε πως λόγω του πολέμου, πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό τους επόμενους μήνες, ειδικά στον ανατολικό και τον νότιο τομέα της Αφρικής.

 

Για απραξία κατηγόρησε το ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η αστυνομία έθαψε τουλάχιστον 150 ανθρώπους σε ομαδικό τάφο στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Σερχίι Χαϊντάι. Εξήγησε ότι θα γίνει κανονική ταφή των ανθρώπων αυτών μετά τον πόλεμο.

 

Δεν θα δώσει η Τουρκία τη συγκατάθεσή της στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχει αποσπάσει «συγκεκριμένα μέτρα» από τις δύο χώρες σε σχέση με τις ανησυχίες για την ασφάλειά της, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρία Ιμπραήμ Καλίν.

 

Δύο τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές εξαιτίας ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε μονοκατοικίες λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην οδo Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Αττικής . Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες και 4 οχήματα.

 

Αίρεται από πρώτη Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ ελέγχου κάθε εβδομάδα.

Χθες ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε τέσσερις χιλιάδες 141 κρούσματα κορονοιού. 17 άνθρωποι κατέληξαν. 140 παραμένουν διασωληνωμένοι.

 

Έρχονται σύντομα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς. Σύσταση του επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ ότι όσοι προσβάλλονται από την ευλογιά των πιθήκων θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 21 ημερών.

 

ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ – ΕΡΤ

Εντός του έτους, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, τοποθετεί την αύξηση επιτοκίων η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

 

Σε συναγερμό παραμένουν οι αρχές μετά την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ο πατέρας του 6χρονου αγοριού, μαζί με ένα στενό συγγενή του.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα σε ισόγειο εστιατόριο επί της οδού Κεδρινού, στους Αμπελόκηπους. Επι τόπου έφθασαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Εξαιτίας της πυρκαγιάς οι ένοικοι πενταώροφης πολυκατοικίας πάνω από το εστιατόριο εγκατέλειψαν τα διαμερίσματά τους και ανέβηκαν στην ταράτσα.

 

Παγκόσμιο σοκ από το χθεσινή επίθεση σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, όπου 18χρονος δράστης σκότωσε 19 μικρά παιδιά και δύο δασκάλες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, ο οποίος είναι νεκρός είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή του να επιτεθεί στο σχολείο, μέσα από αναρτήσεις του στο Facebook.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ του να καταρτιστεί αυστηρότερη νομοθεσία για τα όπλα.

 

 

140 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της χολέρας μέσα σε 7 μήνες στο Καμερούν, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 7.000 κρούσματα της ασθένειας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

 

Έντεκα νεογέννητα πέθαναν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη δυτική Σενεγάλη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας Μακί Σαλ.

 

«35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνει σήμερα ο ΑΘΗΝΑ984 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων με δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Στις 12 θα ξεκινήσει η πρώτη συζήτηση Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα» και στις επτά το απόγευμα η δεύτερη για το Μουσικό Ραδιόφωνο σήμερα.

Συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, διευθυντές σταθμών και μουσικοί παραγωγοί.

Οι συζητήσεις θα μεταδοθούν με Live Streaming στον «αέρα» του σταθμού, στο site και στο κανάλι μας, στο You Tube.

 

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτην την ώρα στην τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα