back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλοu θα έχει στις 12:30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετζεπ Ταγίπ Ερτνογάν και του ηχηρού μηνύματος που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός προς την Τουρκία πως σφάλλει αν νομίζει ότι η χώρα μας δεν θα αντιδράσει σε περίπτωση που η γείτονα συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε για μία ακόμη φορά υπέρ του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, έκανε ωστόσο λόγο για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά.

Δε θεωρώ ότι είναι πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος είναι στραμμένος στην Ουκρανία και μια τέτοια ενέργεια θα κινδύνευε να συνδέσει την Τουρκία με τη Ρωσία κι αυτό θα ήταν πλήγμα για την Τουρκία, τόνισε στον Αθήνα 984 ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της ΝΔ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο κι ο Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει το εθνικιστικό ακροατήριο κοντά του, πρόσθεσε.

Να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να αποσύρει αμέσως τον στρατό από την χώρα κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Παράλληλα προειδοποίησε πως λόγω του πολέμου, πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό τους επόμενους μήνες, ειδικά στον ανατολικό και τον νότιο τομέα της Αφρικής.

Τηλεφωνική συνομιλία θα έχει το μεσημέρι με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν με αιχμή την άρνηση της Άγκυρας να δώσει τη συγκατάθεσή της στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όπως διαμήνυσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρία Ιμπραήμ Καλίν , η Αγκυρα δεν θα πει το ναι χωρίς να έχει αποσπάσει πρώτα «συγκεκριμένα μέτρα» από τις δύο χώρες σε σχέση με την ασφάλειά της.

Η Αμερική βρίσκεται για άλλη μια φορά σε σοκ μετά το νέο μακελειό στο Τέξας. Δεκαεννέα μαθητές και μαθήτριες της τετάρτης δημοτικού και δύο δασκάλες δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ μέσα στην τάξη τους από έναν 18χρονο. Πρόκειται για το 27ο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολεία στις ΗΠΑ φέτος. Ο 18χρονος δράστης πάντως είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του στο Facebook με σύντομα μηνύματα. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Συγκλονισμένη είναι η Αμερική από το μέγεθος της φρίκης που εκτυλίχθηκε στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε, στο νοτιοδυτικό Τέξας, την Τρίτη με την άγρια δολοφονία 19 μαθητών και δύο δασκάλων τους. Ο 18χρονος δράστης είχε ανακοινώσει μάλιστα τις προθέσεις του στο Facebook με σύντομα μηνύματα χωρίς οι Αρχές να είναι σε θέση να προσδιορίσουν το κίνητρο, ενώ η Facebook ανέφερε ότι τα μηνύματά του είχαν αναρτηθεί ιδιωτικά στην πλατφόρμα. Ο Σαλβαντόρ Ράμος είχε αγοράσει νομίμως δύο ημιαυτόματα όπλα και 375 σφαίρες αμέσως μόλις συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια, την περασμένη εβδομάδα. Ο δράστης πυροβόλησε πρώτα την 66χρονη γιαγιά του, η οποία επέζησε, της πήρε το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο Ρομπ, χωρίς να είναι σε θέση να τον σταματήσει ο ένοπλος φρουρός στην είσοδο. Ο Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της πολιτείας, Γκεγκ Αμποτ, είπε για τον δράστη ότι δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας και ότι είχε εγκαταλείψει το σχολείο. Ο Αμποτ, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ καθώς και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα παραστούν την Παρασκευή στην ετήσια διάσκεψη της Εθνικής Ενωσης Οπλοκατοχής (NRA), η οποία θα γίνει στο Τέξας. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα πάντως η Εθνική Ενωση Οπλων, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, δεν προτίθεται πάντως να αλλάξει τα σχέδιά της. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μπάιντεν που θα επισκεφθεί το Τέξας τις επόμενες μέρες είπε πως ήρθε η ώρα για δράση σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των όπλων.

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, νοσηλεύεται, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, 5χρονο κορίτσι Ρομά που εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, χωρίς τις αισθήσεις του από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου ” Αγ.Νεκτάριος” στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά. Στελέχη του λιμενικού σώματος ανέσυραν την ανήλικη, και με την παροχή τεχνητής αναπνοής κατάφεραν να επαναφέρουν τις αισθήσεις της. Οι αρχές συνέλαβαν την 37χρονη μητέρα της για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προβλήματα από σήμερα Πέμπτη έως και το Σάββατο για όσους χρειαστούν γιατρό του ΕΟΠΥΥ ή εξέταση σε διαγνωστικό κέντρο λόγω της τριήμερης απεργία των εργαστηριακών γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Αίρεται από πρώτη Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και πανεπιστήμια. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Έρχονται σύντομα διαγνωστικά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων, αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα υπέγραψε χθες Τετάρτη νόμο που απαγορεύει την άμβλωση από τη σύλληψη. O νόμος που τέθηκε πλέον σε ισχύ ανοίγει τον δρόμο ώστε απλοί πολίτες να καταγγέλλουν στις αρχές ή να υποβάλλουν μήνυση εναντίον οποιουδήποτε υποπτεύονται ότι έκανε άμβλωση ή οποιουδήποτε προσώπου ενεπλάκη σε τέτοια επέμβαση.

«35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνει σήμερα ο Αθήνα 9.84 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων με δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Στις 12 θα ξεκινήσει η πρώτη συζήτηση Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα» και στις επτά το απόγευμα η δεύτερη για το Μουσικό Ραδιόφωνο σήμερα.

Συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, διευθυντές σταθμών και μουσικοί παραγωγοί.

Οι συζητήσεις θα μεταδοθούν με Live Streaming στον «αέρα» του σταθμού, στο site και στο κανάλι μας, στο You Tube.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Tεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα