back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επιστολή στον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να στείλει τις επόμενες ώρες η Ελλάδα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η επιστολή θα αποδομεί πλήρως τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ σε μισή ώρα είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ΠτΔ, στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Ταγιπ Ερντογάν και το μήνυμα Μητσοτάκη ότι η γείτονα σφάλλει αν νομίζει ότι η χώρα μας δεν θα αντιδράσει σε περίπτωση που συνεχίζει να συμπεριφέρεται προκλητικά.

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σε μισή ώρα Εμμανουέλ Μακρόν και Ταγίπ Ταγίπ με φόντο τις απειλές της Άγκυρας να ασκήσει βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Στόχος μου παραμένει η ταχεία ενταξιακή διαδικασία για τις δύο χώρες. Αλλά χρειάζεται και οι τριάντα σύμμαχοι να συμφωνούν τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στολτεμπεργκ.

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περισσότερες από 40 πόλεις στην περιφέρεια του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε πολίτες και άλλοι 12 να τραυματισθούν, ανέφερε μέσω του Facebook η Κοινή Δύναμη Κρούσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Πρόσθεσε ότι Ουκρανοί υποχρεώθηκαν να θάψουν τους νεκρούς αμάχους σε μαζικούς τάφους. Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι στις επαρχίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ έχουν συλληφθεί περίπου 8.000 ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Το νέο νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζει στις 5 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά από την παρουσίασή του, ενώ οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας καλούν έκτακτη Σύνοδο στο Λαύριο.

Οι εισπράξεις στο τουριστικό προϊόν αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2022 κατά 342% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Στο Τέξας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή η ετήσια διάσκεψη της Εθνικής Ενωσης Οπλοκατοχής, πέντε ημέρες μετά τη τραγωδία στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε, όπου 18χρονος δράστης σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδιά δημοτικού και 2 δασκάλες.

Σύμφωνα πάντως με αμερικανικά μέσα η Εθνική Ένωση Όπλων, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, δεν προτίθεται να αλλάξει τα σχέδιά της ενώ ο Τζο Μπάιντεν που θα επισκεφθεί το Τέξας τις επόμενες μέρες είπε πως ήρθε η ώρα για δράση σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των όπλων.

Στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων, νοσηλεύεται 5χρονο κορίτσι Ρομά που εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και διασώθηκε από λιμενικούς. Οι αρχές συνέλαβαν την 37χρονη μητέρα του παιδιού , η οποία θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Δεν είναι δυνατό να εκβιάζεται ο πολίτης με την τριήμερη απεργία των εργαστηριακών γιατρών, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την τριήμερη απεργία που ξεκίνησε σήμερα στα διαγνωστικά εργαστήρια. Δήλωσε πως είναι έτοιμος για διάλογο μετά τις κινητοποιήσεις.

Η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων ξεκινάει μια σειρά σεμιναρίων/ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σε θέματα που αφορούν στην υγεία τους. Η αρχή θα γίνει αυτό το Σάββατο 28 Μαΐου αλλά και την Κυριακή 29 του μήνα στο αμφιθέατρο της 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου, Πανόρμου 59. Για όλες τις δράσεις, τις ημερίδες και τα σεμινάρια θα ενημερώνεστε και από τον ΑΘΗΝΑ984 και την εκπομπή “Σαν το σκύλο με τη γάτα”, κάθε Σάββατο στις 10:00 το πρωί.

«35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία» ο τίτλος της Ημερίδας που διοργανώνει σήμερα ο ΑΘΗΝΑ984 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων με δύο στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων. Η πρώτη συζήτηση με θέμα ….Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα» αρχίζει αμέσως το δελτίο ειδήσεων και στις επτά το απόγευμα θα διεξαχθεί η δεύτερη για το Μουσικό Ραδιόφωνο σήμερα. Συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, διευθυντές σταθμών και μουσικοί παραγωγοί.

Οι συζητήσεις θα μεταδοθούν με Live Streaming στον «αέρα» του σταθμού, στο site και στο κανάλι μας, στο You Tube.

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα στη χώρα. Στους 34 βαθμούς κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Tεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

Ακολουθεί η πρώτη συζήτηση στρογγυλής Τραπέζης από το Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης Μιλτιάδης Έβερτ με θέμα Ενημέρωση: Αλήθειες, ψέματα, Fake News και Πραγματικότητα, στο πλαίσιο της Ημερίδας, «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία». Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιάννης Λαβράνος.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα