back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ επέδωσε η Ελλάδα, με την οποία αποδομεί την τουρκική επιχειρηματολογία περί σύνδεσης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου με την υποχρέωση αποστρατικοποίησής τους.

Από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου βρέθηκε για διμερείς επαφές, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στις τουρκικές προκλήσεις κι έχει πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο.

Το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ για διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην περιοχή της Μεσογείου επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, τον οποίο ενημέρωσε για την τουρκική προκλητικότητα.

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται ο 6χρονος, έπειτα από την αρπαγή του από την Κηφισιά, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία. Το παιδί φέρεται, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, να αναχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, συνοδευόμενο από δύο αλλοδαπούς.

Tουλάχιστον τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν έπειτα από νέο ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο.

Περισσότερα από 150 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ντονέτσκ από την αρχή της ρωσικής επέμβασης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών παιδιών ανέρχεται σε 240.

H επικεφαλής εισαγγελέας της Ουκρανίας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα, δήλωσε στο BBC ότι ερευνά σχεδόν 14.000 υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου που φέρεται να έχουν διαπράξει οι ρωσικές δυνάμεις, από την αρχή του πολέμου. Διευκρίνισε ότι καθημερινά διαπράττονται 100 με 200 εγκλήματα πολέμου.

H αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ, δήλωσε ότι οι μάχες στο Ντονμπάς έχουν φτάσει την μέγιστη ένταση, με τις ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν πολλαπλές επιθέσεις ταυτοχρόνως, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σημάδια κλιμάκωσης.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, πραγματοποίησε μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κίεβο, όπου συνάντησε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να κερδίσει τον πόλεμο, προσθέτοντας ότι η ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ οδεύει προς το τέλος της.

13 άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο, στη χώρα μας. 141 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σε 4.453 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται, αύριο, ο καιρός, στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

 

Ακολουθεί η δεύτερη συζήτηση στρογγυλής Τραπέζης από το Αμφιθέατρο της Τεχνόπολις-Μιλτιάδης Έβερτ με τίτλο “Το Μουσικό Ραδιόφωνο Σήμερα”, στο πλαίσιο της Ημερίδας «35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία». Τη συζήτηση συντονίζει η Τασούλα Επτακοίλη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα