back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ημερίδα με τίτλο “35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία” διοργάνωσε ο Αθήνα 9,84, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 35 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος.

Προ ολίγου ολοκληρώθηκε η δεύτερη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης από το Αμφιθέατρο της Τεχνόπολις-Μιλτιάδης Έβερτ με θέμα “Το Μουσικό Ραδιόφωνο: 1987- 2022”, στην οποία συμμετείχαν διευθυντές άλλων ραδιοφώνων και συντόνισε η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη.

«Αγαπάμε πολύ αυτό το μέσο που έχει να κάνει με τη φαντασία ευτυχώς», τόνισε η Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 9.84 Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

“Η δημιουργία του Αθήνα 9.84 ήταν ανάλογη με την πολιτική αλλαγή το 1981, είχε την ίδια επίδραση, ήταν μια έκρηξη” είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Pepper 96, 6 FM Γιώργος Μουχταρίδης.

“Το ραδιόφωνο ήταν το πρώτο μέσο που μου άνοιξε τη φαντασία” υπογράμμισε ο Διευθυντής του Μελωδία 99, 2 FM Δημήτρης Βραχνός, καθώς -όπως εξήγησε- στους φοιτητές που παρακολούθησαν τη συζήτηση, τότε δεν υπήρχε τηλεόραση από το πρωί, το μόνο μέσο ήταν το ραδιόφωνο.

“Είναι σημαντικά τα 35 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας” τόνισε επισημαίνοντας ότι έγιναν πολλά πειράματα, με ωραίες δισκογραφικές ιστορίες.

“Παλιά υπήρχε μια μαγεία, και νομίζω ότι σήμερα ζούμε την απομάγευση” επισήμανε ο Διευθυντής του Μέντα 88FM Νίκος Μωραΐτης ,αναφερόμενος στην ελεύθερη ραδιοφωνία.

Η Επικοινωνιολόγος, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη σημείωσε ότι το ραδιόφωνο δημιούργησε εικόνες με τον ήχο.

Με τη δημιουργία του Αθήνα 9,84 απομακρυνθήκαμε από το μονοπώλιο του κρατικού και πήγαμε στην ελεύθερη ραδιοφωνία που έπαιζε ό,τι ήθελε, ανέφερε ο Ηλίας Μπενέτος, στέλεχος δισκογραφίας.

Τις συζητήσεις παρακολούθησαν φοιτητές κρατικών πανεπιστημίων και ιδιωτικών ΙΕΚ με εξειδίκευση τη δημοσιογραφία, ενώ μεταδόθηκαν με Live Streaming στον “αέρα” του σταθμού, στο site και στο κανάλι του Αθήνα 9,84 στο You Tube.

Επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επέδωσε η Ελλάδα, με την οποία αποδομεί την τουρκική επιχειρηματολογία περί σύνδεσης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με την υποχρέωση αποστρατικοποίησής τους.

Από τη Βόρεια Μακεδονία όπου και βρέθηκε για διμερείς επαφές, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στις τουρκικές προκλήσεις κι έχει πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο.

Με τις ψήφους της ΝΔ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος κλιματικός νόμος. Την τροπολογία για την αναδρομική αποζημίωση έως 600 ευρώ για τους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος ψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δήλωσαν παρών.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση και τον νέο κλιματικό νόμο άσκησε νωρίτερα -από το βήμα της βουλής- ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για “νόμο φτιαγμένο όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία”. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει να μην γίνονται διακοπές ρεύματος για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής .

Βολές κατά της κυβέρνησης και από το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. “Μετά την ανεπαρκή στήριξη των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τα μπρος-πίσω στον υπολογισμό των υπερκερδών, η κυβέρνηση συνεχίζει να παραμένει απλός θεατής στο ράλι των τιμών στα καύσιμα” επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζιος.

Κλειστή αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, λόγω της πορείας που πραγματοποιούν φεμινιστικές συλλογικότητες από το Σύνταγμα μέχρι τα Προπύλαια ζητώντας δικαίωση για τη Γεωργία Μπίκα που είχε καταγγείλει το βιασμό της στη Θεσσαλονίκη.

Αιματηρή ληστεία το απόγευμα σε κατάστημα στο Μενίδι με θύμα την ιδιοκτήτρια, κινεζικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο νεαροί Ρομά εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν χρήματα από το ταμείο και τράπηκαν σε φυγή.

4048 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 141 έναν διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ξεκινά αύριο το διήμερο συνέδριο Future of Retail 2022 που διοργανώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη θεματική ενότητα Έξυπνες Πόλεις και Εμπόριο, ενώ το Σάββατο θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΑΛέξης Τσίπρας. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος, ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

Η Ρωσία είναι «έτοιμη να βοηθήσει στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης», αλλά μόνο εάν η Δύση άρει τις κυρώσεις δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει τις αδιάλειπτες προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν διαταράξει τις εφοδιαστικές αλυσίδες, παραδέχθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε όμως ότι δεν θα καταφέρουν να την αποκόψουν από την τεχνολογία.

Κατηγορηματικό «όχι» στην πρόταση Κίσινγκερ για παραχώρηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει τερματισμός του πολέμου, έδωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Εισαγγελία του Ηνωμένου Βασιλείου απήγγειλε κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση τριών ανδρών, στον 62 χρονο αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21έναν έως 34 βαθμούς.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα