back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο προβλέπει ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Με το ίδιο νομοσχέδιο προωθούνται σαρωτικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης των ιδρυμάτων, καθώς θεσμοθετούνται τα Συμβούλια Διοίκησης, ενώ οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα «εσωτερικού εράσμους» και ανταποδοτικές υποτροφίες με κριτήρια αριστείας.

Την κάθετη αντίθεσή του εξέφρασε ο Κώστας Γαβρόγλου. Ο τέως υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει τις αλλαγές ως «εγκώμιο διαπλοκής», ενώ σχολιάζοντας το μοντέλο διοίκησης των ΑΕΙ που περιγράφεται στο νομοσχέδιο κάνει λόγο για ένα πανίσχυρο έργο που υποβαθμίζει το ρόλο του πρύτανη.

«Ο νέος νόμος – πλαίσιο που παρουσίασε η κ. Κεραμέως επιστρέφεται ως απαράδεκτος και αντιδραστικός» ανέφερε το ΚΚΕ.

Νέα ένταση απόψε έξω και μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για τα πρωινά γεγονότα και τον τραυματισμό φοιτητών, εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε κατά την εκτόξευση από χειροβομβίδα κρότου λάμψης αστυνομικού έξω από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη, χώρος, ο οποίος επί χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τα σημερινά έκτροπα, ενώ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο ερώτημα τι Πανεπιστήμιο θέλουμε.

Η προετοιμασία της χώρας για την φετινή αντιπυρική περίοδο στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης το απόγευμα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων φέτος θα αυξηθεί σημαντικά η επίγεια παρατήρηση με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές. Ταυτόχρονα θα αυξηθούν και οι εναέριες περιπολίες από έμφορτα μονοκινητήρια αεροσκάφη. Επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα ενισχύεται με 500 Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων. Αναβαθμισμένη είναι επίσης η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με τις ψήφους της ΝΔ ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο νέος κλιματικός νόμος. Την τροπολογία για την αναδρομική αποζημίωση έως 600 ευρώ για τους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος ψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δήλωσαν παρών.

Για “νόμο φτιαγμένο όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνία”, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει να μην γίνονται διακοπές ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

“Μετά την ανεπαρκή στήριξη των νοικοκυριών η κυβέρνηση συνεχίζει να παραμένει απλός θεατής στο ράλι των τιμών στα καύσιμα” επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Δημήτρης Μάντζος.

Απορρίπτεται το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας όσον αφορά τη «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών με τη δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησής τους, στην επιστολή που επέδωσε η χώρα μας στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στις τουρκικές προκλήσεις κι έχει πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο, επανέλαβε ο κ. Δενδιας από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε διμερείς επαφές.

Τέσσερις χιλιάδες 48 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 141 έναν διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Νταγκι, ο οποίος δήλωσε ότι δεν βλέπει καμία «ελπίδα ειρήνης» για την Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι θα έχει επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι με θέμα μία πιθανή απεμπλοκή λιμένων της Μαύρης Θάλασσας. Η Ρωσία είναι «έτοιμη να βοηθήσει στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης» , αλλά μόνο εάν η Δύση άρει τις κυρώσεις δήλωσε από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι μεταφορές όπλων στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν σε «απαράδεκτη κλιμάκωση», προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η στρατιωτική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι πιστεύει ο κόσμος, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ημερίδα με τίτλο “35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία” διοργάνωσε ο Αθήνα 9,84, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 35 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Το Μουσικό Ραδιόφωνο: 1987- 2022”, στην οποία συμμετείχαν διευθυντές άλλων ραδιοφώνων.

«Αγαπάμε πολύ αυτό το μέσο που έχει να κάνει με τη φαντασία ευτυχώς», τόνισε η Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 9.84 Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

“Η δημιουργία του Αθήνα 984 ήταν ανάλογη με την πολιτική αλλαγή το 1981, είχε την ίδια επίδραση, ήταν μια έκρηξη” είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Pepper 96, 6 FM Γιώργος Μουχταρίδης.

“Το ραδιόφωνο ήταν το πρώτο μέσο που μου άνοιξε τη φαντασία” υπογράμμισε ο Διευθυντής του Μελωδία 99, 2 FM Δημήτρης Βραχνός, καθώς -όπως εξήγησε- στους φοιτητές που παρακολούθησαν τη συζήτηση, τότε δεν υπήρχε τηλεόραση από το πρωί, το μόνο μέσο ήταν το ραδιόφωνο.

“Είναι σημαντικά το 35 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας” τόνισε , επισημαίνοντας ότι έγιναν πολλά πειράματα, με ωραίες δισκογραφικές ιστορίες.

“Παλιά υπήρχε μια μαγεία, και νομίζω ότι σήμερα ζούμε την απομάγευση” επισήμανε ο Διευθυντής του Μέντα 88FM Νίκος Μωραίτης, αναφερόμενος στην ελεύθερη ραδιοφωνία.

Η Επικοινωνιολόγος, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη σημείωσε ότι το ραδιόφωνο δημιούργησε εικόνες με τον ήχο.

Με τη δημιουργία του Αθήνα 9,84 απομακρυνθήκαμε από το μονοπώλιο του κρατικού και πήγαμε στην ελεύθερη ραδιοφωνία που έπαιζε ότι ήθελε, ανέφερε ο Ηλίας Μπενέτος ,στέλεχος δισκογραφίας.

Τη συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Εβερτ».

Θλίψη σκόρπισε στους απανταχού φίλους του θρυλικού συγκροτήματος Depeche Mode, η είδηση του θανάτου του Andy Fletcher, εκ των ιδρυτικών μελών της μπάντας.

Ο Flethcer ήταν DJ και έπαιζε πλήκτρα. Την είδηση του θανάτου, γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι Depeche Mode με ανάρτησή τους στο Facebook.

Αναγκαίες για την εθνική ασφάλεια χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις που διεξάγονται στόχο έχουν να εξαλείψουν την «τρομοκρατική απειλή» στα νότια σύνορα της Τουρκίας ενώ «δεν στοχεύουν σε καμία περίπτωση την εδαφική ακεραιότητα των γειτονικών χωρών».

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα