back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ – Δύο τραυματίες

Διαβάστε επίσης

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη στο χώρο που επί χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στο χώρο συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ έπειτα από έντονες αντεγκλήσεις και σπρωξίματα. Τα επεισόδια κλιμακώθηκαν γρήγορα με τους νεαρούς να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς και τους τελευταίους να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας φοιτητής τον οποίον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η γενική αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, στο ισόγειο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και ενός πολίτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΛΑΣ.

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ισίδωρος Ρούσσος, Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα