back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής,η τοποθέτηση του Γιώργου Τζιλιβάκη, στη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας», που αντικαθιστά το ΣΕΠΕ, το οποίο υπαγόταν στο υπουργείο Εργασίας.

Θετική ψήφο έδωσαν μόνον οι βουλευτές της ΝΔ,ενώ αρνητική οι συνάδελφοί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,το ΚΚΕ,την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση,κατήγγειλε ως «φωτογραφική» τη συγκεκριμένη επιλογή, καθώς-όπως είπαν- ο κ. Τζιλιβάκης από τέταρτος που αξιολογήθηκε από την Επιτροπή ελέγχου των υποψηφιοτήτων, βρέθηκε να καταλαμβάνει τη θέση με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Οξύτερος όλων στην κριτική του, υπήρξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι πάσχει από ακυρότητα η όλη διαδικασία, απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Τζιλιβάκη, λέγοντάς του ότι «δεν είστε νομιμοποιημένος να αναλάβετε αυτή τη θέση».

Μάλιστα, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο κ. Τζιλιβάκης έχει μακρά διοικητική εμπειρία σε πολλές εταιρείες, είπε «ότι όταν ακούν προσωπάρχης, οι εργαζόμενοι εννοούν τα μαντρόσκυλα των αφεντικών που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά».

Ο κ. Πολάκης,αφού χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας «άνθρωπο ειδικών αποστολών» και το ΣΕΠΕ «μακρύ χέρι πολιτικού εκβιασμού», χρησιμοποίησε για να καταδείξει – όπως είπε- το προσχηματικό της διαδικασίας, τις καταγγελίες του δεύτερου εκ των επιλεγέντων Γιώργου Κατωπόδη και κουμπάρου του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ότι υπήρξε σπρώξιμο της συγκεκριμένης υποψηφιότητας από τον κ. Γεραπετρίτη.

«Δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε αργότερα ο κ. Τζιλιβάκης, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος του ζήτησε να πει αν γνωρίζει τον κ. Γεραπετρίτη.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης,αναρωτήθηκε αν ο υπουργός μπορεί να έχει γνώμη και να επιλέγει μεταξύ δυο προσώπων το ένα ή είναι υπουργός περιορισμένης ευθύνης.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης, επέμεινε ότι ουδέποτε συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Γεραπετρίτη και εξέφρασε την έκπληξή του για την ευκολία με την οποία κάποιοι έσπευσαν να υιοθετήσουν μια εικασία για να εκτοξεύσουν συκοφαντίες.

Ο ίδιος, πάντως, ο κ. Τζιλιβάκης, για τον οποίο ο υπουργός είπε ότι δεν είναι κομματικό μέλος της ΝΔ, τόνισε ότι το γεγονός ότι αποχώρησε από κάποιες επιχειρήσεις, οφείλεται στο ό,τι δεν ήταν αρεστός σε ορισμένους εργοδότες.

Δημήτρης Ράντος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα