back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σφαγή στο δημοτικό σχολείο του Τέξας: Ο δράστης είχε προαναγγείλει στο Facebook την επίθεση

Διαβάστε επίσης

Ο νεαρός άνδρας που σκότωσε χθες 19 παιδιά και δύο δασκάλους μέσα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ ‘Αμποτ.

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος δημοσίευσε διαδοχικά ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα πυροβολούσε τη γιαγιά του, στη συνέχεια ένα άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρίνιζε ότι το έκανε.

“Το τρίτο μήνυμα, χωρίς αμφιβολία λιγότερο από 15 λεπτά πριν φθάσει στο σχολείο, έγραφε: “Θα πάω ν’ ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο” του Τέξας, διευκρίνισε ο Άμποτ.

Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Δεν υπήρχαν άλλες προειδοποιήσεις στις αναρτήσεις του στο Facebook, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

Ο βοηθός σερίφη έχασε την κόρη του στο μακελειό που έγινε στο σχολείο.

Αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού μέσα σε μια τάξη του σχολείου.

Δεν υπήρχε γνωστό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας για τον ένοπλο, ούτε φαίνεται να είχε ποινικό μητρώο, δήλωσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου.

Το ισχυρό λόμπι των όπλων NRA απαλλάχθηκε σήμερα από κάθε ευθύνη για τη φρικτή σφαγή στο Τέξας, καταγγέλλοντας “την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δήλωσε “αηδιασμένος και κουρασμένος” από αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυροβολισμούς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης: “Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;

Εξάλλου, ο Μπέτο O’ Ρουρκ, μια μορφή των Δημοκρατικών του Τέξας, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη.

Πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Τέξας και υποψήφιος κυβερνήτης έναντι του νυν κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο O’ Ρουρκ διαβεβαίωσε ότι το δράμα ήταν “προβλέψιμο” και επέκρινε τον Ρεπουμπλικανό ότι δεν έκανε τίποτα.

Ο O’ Ρουρκ άρχισε να φωνάζει στους συγκεντρωμένους αξιωματούχους αφότου ο ‘Αμποτ ολοκλήρωσε την περιγραφή των πόρων ψυχικής υγείας που είναι διαθέσιμοι σε όσους επλήγησαν από το μακελειό στον οποίο σκοτώθηκαν χθες 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.

Ο δήμαρχος της Ουβάλντε, που ήταν παρών στην αίθουσα, απάντησε στον Ο’ Ρουρκ με σειρά ύβρεων κατά του Δημοκρατικού και λέγοντάς του ότι “ξεπέρασε τα όρια”.

Ο κόσμος αποδοκίμασε τον O’ Ρουρκ και οι φρουροί ασφαλείας τον συνόδευσαν έξω από την αίθουσα, αφού διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου κατηγορώντας τους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη βία με όπλα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνέχεια ο O’ Ρουρκ είπε: “Οφείλουμε σε αυτούς τους γονείς να αναλάβουμε δράση. Θέλω να κάνουμε κάτι τώρα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα. Αλλά αν συνεχίσουμε να το αποδεχόμαστε αυτό, τότε είναι δικό μας το λάθος, δεν φταίει μόνο ο κυβερνήτης, φταίμε εμείς”.

Προηγουμένως, αξιωματούχος της δημόσιας ασφάλειας του Τέξας είχε δηλώσει, ότι πολλά παιδιά στο χθεσινό μακελειό επέζησαν με τραύματα. «Δεν έχω τον ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή», είπε ο υπολοχαγός Κρις Ολιβάρεζ στο Fox News.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι όλα τα θύματα βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα της τέταρτης τάξης, σύμφωνα με το Associated Press, επικαλούμενο συνέντευξη του CNN με τον υπολοχαγό Κρις Ολιβάρεζ του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.

Χθες Τρίτη ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητής λυκείου στην πόλη Ουβάλντε άνοιξε πυρ μέσα στο πρωτοβάθμιο σχολείο Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, δολοφονώντας 19 μικρούς μαθητές και δύο ενηλίκους, τουλάχιστον ο ένας εκ των οποίων ήταν εκπαιδευτικός.

Βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που ο 18χρονος, κρατώντας μια καραμπίνα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπαίνει μέσα στο σχολικό κτίριο.

Η σφαγή είναι η χειρότερη του είδους έπειτα από αυτή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, οδηγώντας τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πει: «Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα