12.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

12.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Πορεία φεμινιστικών οργανώσεων για τη Γεωργία Μπίκα

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν φεμινιστικές οργανώσεις ζητώντας πλήρη δικαιοσύνη για τη Γεωργία Μπίκα η οποία είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2022.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία μέχρι τα Προπύλαια με σύνθημα “Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα”.

Στο Σύνταγμα, μάλιστα, διαδηλωτές και διαδηλώτρια σχημάτισαν με τα σώματά τους το όνομα Γεωργία.

Η φεμινιστική συλλογικότητα “Sabbat” σε ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ανέφερε για τη συγκέντρωση:

“Εγώ αδερφή μου δε σταματώ να σε πιστεύω.

Η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε το βιασμό της τον Ιανουάριο του 2022. Η Γεωργία Μπίκα γνωρίζοντας ότι βιάστηκε ομαδικά σε σουίτα ξενοδοχείου έμεινε χωρίς να κάνει μπάνιο για τρεις μέρες γιατί δεν υπήρχε ιατροδικαστής να την εξετάσει! Η Γεωργία Μπίκα βιάστηκε δύο και τρεις φορές. Όχι μόνο από τους βιαστές της αλλά από τη συνεπακόλουθη αμφισβήτηση. “Τι γύρευε με αυτούς στο ξενοδοχείο;”, “κάποιο συμφέρον έχει και τα λέει αυτά”, “δε φαίνεται σαν κάποια που βιάστηκε”, “πήγε με τη θέλησή της ως εκεί”. Και οι ερωτήσεις αυτές θα ήταν ακόμα πιο πολλές αν δεν ξέσπαγε ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και οι τεράστιες κινητοποιήσεις.

Κανείς δεν απάντησε γιατί καθυστέρησαν τόσο οι τοξικολογικές εξετάσεις που η ίδια ζητούσε να γίνουν από την πρώτη στιγμή, όταν μάλιστα ήταν γνωστό πως όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες είναι διάφορες ουσίες που σχετίζονται με τη νάρκωση (το λεγόμενο χάπι του βιασμού). Κανείς δεν εξήγησε πως μυστηριωδώς δεν λειτουργούσαν ορισμένες κάμερες του ξενοδοχείου που θα μπορούσαν να είναι πειστήρια των τεκταινόμενων. Κανείς δεν εξήγησε πως ένας από τους αρχικά εμπλεκόμενους έκανε μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο ινσταγκραμ (η οποία γρήγορα κατέβηκε) όπου παραδεχόταν ότι “η κατάσταση παρεκράπηκε”.

Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά: καμία κατάσταση δεν παρεκτράπηκε, ήταν ομαδικός βιασμός όπως αρχικά είχε καταγγελθεί. Οι καταγγελουσες δεν είναι τρελές, τυχοδιώκτριες. Αν κάτι μας δίδαξε το #metoo είναι πως μια θηλυκότητα για να καταγγείλει περνάει από 40 κύματα. Αμφισβητείται ξανά και ξανά, κακοποιείται ξανά και ξανά από την κουλτούρα του βιασμού που διαποτίζει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο το να πει απλά “ψέματα” κάποιο άτομο που καταγγέλει την έμφυλη κακοποίηση του δεν θα είχε κανένα νόημα για την ίδια, αφού άτυπα θα “δικαστεί”, θα κατηγορηθεί, θα εξευτελιστεί και το αν θα δικαιωθεί θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και σίγουρα ένας από αυτούς είναι η ταξική θέση του θύτη (ή των θυτών). Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει και στην περίπτωση της Γεωργίας, η οποία από καταγγελουσα, βρέθηκε να εξευτελίζεται και να καταγγέλεται, με την εισαγγελική πρόταση μάλιστα να διατείνει πως πρέπει η ίδια να καλύψει τα δικαστικά έξοδα! Οι καταγγελόμενοι (από τους οποίους μόνο ένας εν τέλει βρέθηκε στο στόχαστρο της “δικαιοσύνης”) βγήκαν ένας ενας “λάδι”, τα καλα παιδιά, η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας που ζει μέσα στα πλούτη και την ασυδοσία. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το κεφάλαιο και οι εκφραστές τους μένουν στο απυρόβλητο. Μπορούν να βιάζουν, να στήνουν κυκλώματα εκμετάλλευσης για την κερδοφορία και την “απόλαυση” τους και θύματά τους να είναι η εργατική τάξη και ιδιαίτερα θηλυκότητες, μεταναστα και ΛΟΑΤΚΙ+.

Οι θύτες της καλής κοινωνίας με την πλήρη συγκάλυψη πολιτικών στελεχών της χώρας αθωώνονται πλήρως και τελικά η επιζώσα δικάζεται.

Δε θα το επιτρέψουμε! Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού, την πατριαρχία, την εκμετάλλευση του κεφαλαίου.

Να σταθούμε δίπλα #με_την_Γεωργία ! Να σταθούμε με κάθε επιζώσα”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα