back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΘ: Στον εισαγγελέα σήμερα οι τρεις συλληφθέντες στα επεισόδια – Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι τρεις τρεις νεαροί που συνελήφθησαν χθες κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ενώ στις 9:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα έχουν προγραμματισθεί δυο ακόμη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου, η μία στις 10:00 στον χώρο στάθμευσης του Μαθηματικού και η άλλη στις 11:00 στην πλατεία Χημείου.

Τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έληξαν με εννιά προσαγωγές από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις  Πρόκειται για έναν 21χρονο και δύο 22χρονους . Είχε προηγηθεί  πορεία διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων και ομάδων του αναρχικού χώρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας εντός του ΑΠΘ χθες το μεσημέρι και την παρουσία ΜΑΤ εντός του campus.

Κατά το τέλος της πορείας  άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά ευρισκόμενοι κοντά στη Σχολή Βιολογίας, όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη επιτέθηκαν  με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το σημείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η αστυνομική βια προκάλεσε τον τραυματισμό φοιτητών εκ των οποίων ο ένας κινδύνευσε να χάσει την ακοή του από την εκτόξευση βομβίδας κρότου λάμψης αστυνομικού έξω από το τμήμα Βιολογίας.

 

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα