back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σειρά νομοσχεδίων περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει στις 11, δια ζώσης αυτή τη φορά, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εννιά προσαγωγές από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε αργά το βράδυ η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια επεισοδίων μέσα και έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Προηγήθηκε πορεία διαμαρτυρίας για τα πρωινά γεγονότα και τον τραυματισμό φοιτητών, εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε κατά την εκτόξευση βομβίδας κρότου λάμψης αστυνομικού έξω από το τμήμα Βιολογίας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τα χθεσινά έκτροπα.

Την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο προβλέπει ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την κάθετη αντίθεσή του εξέφρασε ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Απορρίπτεται το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας όσον αφορά τη «διασύνδεση» της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών με τη δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησής τους, στην επιστολή που επέδωσε η χώρα μας στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στις τουρκικές προκλήσεις κι έχει πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο, επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε διμερείς επαφές.

«Αν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη και δεν θα μπλοφάρει», ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Έθεσε και θέμα κυριαρχίας προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα κυνηγήσει την Ελλάδα αν συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς. «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βαλθεί να μετατρέψουν σε στάχτες πολλές πόλεις της περιφέρειας αυτής», είπε και πρόσθεσε πως η Ρωσία επιδίδεται σε «εκτοπισμούς και μαζικές δολοφονίες αμάχων».

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιτέθηκε στον ουκρανό πρόεδρο λέγοντας πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα. Βολές εξαπέλυσε και προς τη Δύση ότι υποστηρίζει το Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι μεταφορές όπλων στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν σε «απαράδεκτη κλιμάκωση».

Δεν βλέπει καμία «ελπίδα ειρήνης» για την Ουκρανία , όπως είπε, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τέσσερις χιλιάδες 48 νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 13 άνθρωποι κατέληξαν. 141ένας παραμένουν διασωληνωμένοι.

 

Τρεις ποινικές υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν, στο πλαίσιο του κινήματος metoo συνεχίζονται σήμερα στα Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια της Αθήνας. Πρόκειται για τις δίκες με κατηγορουμένους τους ηθοποιούς Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη και τον προπονητή ιστιοπλοΐας, οι οποίοι κατηγορούνται για υποθέσεις βιασμού.

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η μικρή κοινότητα της πόλης Ουβάλντε στο Τέξας από το μακελειό που συνέβη τη Τρίτη στο δημοτικό σχολείο της πόλης. Σοκάρει το ίδιο πάντως η αδυναμία των τοπικών αστυνομικών να εξηγήσουν πώς ο δράστης πέρασε τον ένοπλο φρουρό του σχολείου και γιατί επί μία ώρα δεν υπήρξε προσπάθεια της αστυνομίας να εισέλθει στην τάξη, στην οποία είχε κλειστεί σκοτώνοντας τους μαθητές. Ένας από τους δεκάχρονους μαθητές που επέζησαν είπε ότι είχε κρυφτεί κάτω από ένα τραπέζι με τραπεζομάντιλο και δεν φαινόταν. Σύμφωνα με τον μαθητή, όταν ήρθε η αστυνομία ζήτησε από όποιον χρειάζεται βοήθεια να φωνάξει, ένα κορίτσι φώναξε και ο δράστης το σκότωσε. Στο μεταξύ, χθες ο σύζυγος της Ιρμα Γκαρσία, μιας από τις δύο δασκάλες που δολοφονήθηκαν αφήνοντας πίσω τέσσερα παιδιά, υπέστη θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο. Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε μία ημέρα μετά το νέο φονικό σε 940 Αμερικανούς, η συντριπτική πλειοψηφία – τόσο Δημοκρατικοί όσο και Ρεπουμπλικανοί, σε ποσοστό 70%-84% συνολικά – τάχθηκε υπέρ της θέσπισης πιο αυστηρών κανόνων και ελέγχων όσον αφορά την αγορά πυροβόλων όπλων και την οπλοκατοχή. Ταυτόχρονα, όμως, μόλις ο ένας στους τρεις πιστεύει ότι τα μέλη του Κογκρέσου πρόκειται να αναλάβουν κάποια δράση προς αυτή την κατεύθυνση, έναντι 49% που εκτιμά πως δεν θα γίνει οτιδήποτε ουσιαστικό

Εν τω μεταξύ αστυνομικοί του Τορόντο πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό που βάδιζε σε δρόμο με τουφέκι στα χέρια, σε συνοικία όπου βρίσκονται αρκετά σχολεία.

Ο Λούλα αυξάνει το προβάδισμά του ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία τον Οκτώβριο και μπορεί ακόμη και να τις κερδίσει από τον πρώτο γύρο, όπως έδειξε δημοσκόπηση στη χώρα για την πρόθεση ψήφου των πολιτών. Σύμφωνα με αυτή το 48% των Βραζιλιάνων εξέφρασε την πρόθεση να ψηφίσει τον κεντροαριστερό πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ενώ το 27% τον ακροδεξιό νυν πρόεδρο Μπολσονάρου.

Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2022 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα . 23 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα