back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

«Κλείδωσε» η έναρξη του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την υποδοχή αιτήσεων καταναλωτών, ώστε να λάβουν επιδότηση για την αλλαγή των παλιών ηλεκτρικών τους συσκευών με νέα, λιγότερο ενεργοβόρα μοντέλα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, έχει αναθεωρηθεί ώστε να καλύψει περισσότερους δικαιούχους . Έτσι, από τα 100 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά για την υλοποίηση της δράσης, πρόκειται τελικά να διατεθεί ένα κονδύλι 150 εκατ. Ευρώ. Εκτιμάται ότι πλέον θα μπορέσουν να ανανεώσουν τον ηλεκτρικό τους εξοπλισμό 350.000 δικαιούχοι, από 200.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Η επιδότηση θα κινείται από 30% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr

Σειρά νομοσχεδίων περιλαμβάνονται στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει στις 11, δια ζώσης αυτή τη φορά, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Ελλάδα στα επόμενα 3-4 χρόνια θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των ημερήσιων αναγκών της σε ενέργεια δήλωσε ο υπουργός Αναπτυξης Αδωνις γεωργιάδης από το βήμα του 10ου συνεδρίου Athens Energy Dialogues. Εκτίμησε ότι «Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, η χώρα μας θα μπορεί να γίνει και εξαγωγέας ενέργειας μέσω και της διασύνδεσης με την Αίγυπτο, προκειμένου να εξάγουμε ενέργεια στην Ε.Ε.».

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, μετά τη λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τα πρωινά γεγονότα και τον τραυματισμό φοιτητών. Πρόκειται για δυο 22χρονους κι έναν 21ος ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών. Συγκέντρωση αλληλεγγύης έχει προγραμματιστεί έξω από τα Δικαστήρια.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τα χθεσινά έκτροπα.

Την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο προβλέπει ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Την κάθετη αντίθεσή του εξέφρασε ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Απορρίπτει στο σύνολό τους η Αθήνα τους τουρκικούς ισχυρισμούς και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με πρόσχημα την αξίωση αποστρατιωτικοποίησης μέσω της επιστολής που κατατέθηκε χθες στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Τους χαρακτηρίζει μάλιστα ως αβάσιμους νομικά και ιστορικά επί των πραγματικών γεγονότων.

Επρόκειτο ουσιαστικά για την απάντηση της Αθήνας σε σχετική δεύτερη κατά σειρά επιστολή που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2021 η Τουρκία, στον ΟΗΕ. Η ελληνική επιστολή προς τον γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κινήθηκε σε αυστηρούς τόνους, ενώ «αποτελεί προϊόν πολύμηνης ενδελεχούς εργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ», αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στις τουρκικές προκλήσεις κι έχει πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο, επανέλαβε ο Νίκος Δένδιας από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε διμερείς επαφές.

«Αν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη και δεν θα μπλοφάρει», ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Απείλησε πως η Τουρκία θα κυνηγήσει την Ελλάδα αν συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς. «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βαλθεί να μετατρέψουν σε στάχτες πολλές πόλεις της περιφέρειας αυτής», είπε και πρόσθεσε πως η Ρωσία επιδίδεται σε «εκτοπισμούς και μαζικές δολοφονίες αμάχων».

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιτέθηκε στον ουκρανό πρόεδρο λέγοντας πως δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα. Βολές εξαπέλυσε και προς τη Δύση ότι υποστηρίζει το Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι μεταφορές όπλων στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν σε «απαράδεκτη κλιμάκωση».

Δεν βλέπει καμία «ελπίδα ειρήνης» για την Ουκρανία , όπως είπε, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τέσσερις χιλιάδες 48 νέα κρούσματα κορονοιού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 13 άνθρωποι κατέληξαν. 141ένας παραμένουν διασωληνωμένοι.

H πρώτη αγωγή πυροπληκτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 103 νεκρούς συζητείται σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου 2022 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα