back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή συγκεκριμένων ορίων ρύθμισης των κλιματιστικών στους χώρους εργασίας και τα κτήρια του δημόσιου τομέα, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Με τους αρμόδιους υπουργούς Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μάκη Βορίδη σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια τόνισε καθώς όπως διευκρίνισε πέρυσι με τον καύσωνα η ζήτηση είχε φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο ως σύσταση σε νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο δημόσιο θα υπάρξουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Ελλάδα στα επόμενα 3-4 χρόνια θα μπορεί να καλύψει το σύνολο των ημερήσιων αναγκών της σε ενέργεια δήλωσε ο υπουργός Αναπτυξης Αδωνις γεωργιάδης από το βήμα του 10ου συνεδρίου Athens Energy Dialogues. ντάιαλόγκ

Ταυτόχρονα «Κλείδωσε» η έναρξη του προγράμματος Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή. Έτσι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για την υποδοχή αιτήσεων καταναλωτών, ώστε να λάβουν επιδότηση για την αλλαγή των παλιών ηλεκτρικών τους συσκευών με νέα, λιγότερο ενεργοβόρα μοντέλα. Εκτιμάται ότι πλέον θα μπορέσουν να ανανεώσουν τον ηλεκτρικό τους εξοπλισμό 350.000 δικαιούχοι, από 200.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr

Για τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη 14η έκθεση αξιολόγησης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τον Αύγουστο θα ενημερώσει ο Υπ Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σε μία ώρα δια ζώσης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται εντός της ημέρας οι τρεις συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη για τα χθεσινά επεισόδια. Είχε προηγηθεί πορεία φοιτητών και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου μετά τα πρωινά επεισόδια με τραυματισμό φοιτητών. Ενόψει της μεταγωγής τους των συλληφθέντων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα Δικαστήρια.

Την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Απορρίπτει στο σύνολό τους η Αθήνα τους τουρκικούς ισχυρισμούς και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με πρόσχημα την αξίωση αποστρατιωτικοποίησης μέσω της επιστολής που κατατέθηκε χθες στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Τους χαρακτηρίζει μάλιστα ως αβάσιμους νομικά και ιστορικά επί των πραγματικών γεγονότων.

«Αν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη και δεν θα μπλοφάρει», ανέφερε ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν βλέπει καμία «ελπίδα ειρήνης» για την Ουκρανία , όπως είπε, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαπράττει «γενοκτονία» στο Ντονμπάς. Βολές προς τη Δύση εξαπέλυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποιώντας ότι οι μεταφορές όπλων στην Ουκρανία μπορούν να οδηγήσουν σε «απαράδεκτη κλιμάκωση».

H πρώτη αγωγή πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 103 νεκρούς συζητείται σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας. Στην ομαδική αγωγή τους 24 πυρόπληκτοι της τραγωδίας διεκδικούν αποζημιώσεις ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα περιστατικά πυροβολισμών στα σχολεία έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ στις ΗΠΑ φέτος, με ένα να σημειώνεται σχεδόν καθημερινά σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρίντμαν ερευνητή που παρακολουθεί τα συγκεκριμέ4να συμβάντα. Όπως σημειώνει μέχρι στιγμής τα περιστατικά σε σχολεία έχουν φθάσει φέτος τα 137 ενώ το 2021 είχαν καταγραφεί 249. Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ του μακελειού της Τρίτης σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδής, που έχει εντοπιστεί ποτέ ο Asteroid 7335 (1989 JA), διαμέτρου περίπου 1,8 χιλιομέτρων, θα περάσει σήμερα σε σχετικά κοντινή – αλλά ασφαλή – απόσταση από τη Γη. Δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο πολύ τουλάχιστον έως το 2914.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα . 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα