back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στο Νταβός μίλησε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για λεονταρισμούς της Τουρκίας διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα ανοίξουμε διάλογο με το ανιστόρητο, και το παράνομο ενώ αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση. Περισσότερα θα μας πει ο Αποστόλης Χονδρόπουλος…

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή συγκεκριμένων ορίων ρύθμισης των κλιματιστικών στους χώρους εργασίας και τα κτήρια του δημόσιου τομέα, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια ανέφερε. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο ως σύσταση σε νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο δημόσιο θα υπάρξουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ανοίγει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” για την υποδοχή αιτήσεων καταναλωτών, που επιθυμούν να λάβουν επιδότηση για την αλλαγή των παλαιών ηλεκτρικών τους συσκευών με νέες. Εκτιμάται ότι πλέον θα μπορέσουν να ανανεώσουν τον ηλεκτρικό τους εξοπλισμό 350.000 δικαιούχοι. Περισσότερα στο www.athina984.gr

Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης αγωγής 24 πληγέντων πολιτών της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που διεκδικούν αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ.

Αν κάποιοι θέλουν να μπουν με βαριοπούλες για να τα κάνουν γυαλιά καρφιά η πολιτεία δεν θα το επιτρέψει τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στην έναρξη του υπ συμβουλίου σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαλέξει Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα.

Νωρίτερα στη Βουλή ο υπ Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η αστυνομία θα παραμείνει στο Αριστοτέλειο για να διασφαλίσει την κατασκευή της βιβλιοθήκης που έχει αποφασίσει η Πρυτανική Αρχή.

Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγούνται οι τρεις συλληφθέντες μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό φοιτητών από αστυνομικές δυνάμεις. Αντιδράσεις υπήρξαν από όλα τα κόμματα.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ για τα έξοδα μετακίνησής τους έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Το επίδομα αφορά χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές οι οποίοι ταξιδεύουν για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εξεταστικά κέντρα σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Η Φινλανδία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στο έδαφός της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική περιφέρεια του Ελσίνκι.

Την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου θα καταβληθούν τα προνοιακά, στεγαστικά και οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ.

Υπό της σκιάς της τραγωδίας στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε, στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλες την Τρίτη το ισχυρό λόμπι, η Εθνική Ένωση Όπλων, οργανώνει σήμερα το ετήσιο συνέδριό της. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ αλλά και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κίνδυνος να πεινάσουν είναι υψηλότερος παρά ποτέ για τις οικογένειες στη Βραζιλία, καθώς το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν επαρκή τροφή για την οικογένειά τους μέσα στους τελευταίους 12 μήνες αυξήθηκε στο 36% το 2021 από το 30% το 2019.

Και ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή και σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι ασθενείς έως 4 μποφόρ. Στους 34 βαθμούς Κελσίου θα φθάσει ο υδράργυρος στην Αθήνα. 30 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα