back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στη Θεσσαλονίκη, στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής και 18 πυροσβέστες. Πραγματοποιείται εκκένωση του κτιρίου, απ΄ όπου βγαίνουν πυκνοί καπνοί. Επιχείρηση απεγκλωβισμού και 30 παιδιών από παρακείμενο φροντιστήριο.

Ισχυρή έκρηξη σε κρεοπωλείο – μίνι μάρκετ, στις οδούς Ιουλιανού και Αλκιβιάδου, στην πλατεία Βικτωρίας, στη 1 παρά 10 μ.μ. Τραυματίστηκε σοβαρά ένας αλλοδαπός, ο οποίος έχει μεταφερθεί με εγκαύματα στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν άλλοι δύο ελαφρά τραυματίες. Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις διασταυρώσεις Αλκιβιάδου και Ιουλιανού και Αλκιβιάδου και Λιοσίων.

Μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά του Πρωθυπουργού, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα ταξίδια του στις ΗΠΑ και στο Νταβός, “αποστολές που εξέπεμψαν κοινό μήνυμα της ισχυρής Ελλάδος, σε επίπεδο διπλωματικό, αμυντικό αλλά και ενεργειακό”. Σημείωσε ότι “η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε από τους γείτονές μας λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν τόσο εκτίθενται και περιθωριοποιούνται”. Υπογράμμισε, ότι “παραμένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς σε όλα τα φόρα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας”.

Αναφερόμενος στον νέο Κλιματικό Νόμο, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι “στο Νταβός η Λαγκάρντ πρότεινε την επιλογή μας για φορολόγηση 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών ρεύματος να την υιοθετήσουν και άλλα κράτη. Εδώ όμως αυτοί που φώναζαν, δεν υπερψήφισαν”. Σχετικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαλέξει βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα.

Στο μεταξύ, ελεύθερα, μετά την αναβολή της δίκης τους από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αφέθηκαν τα τρία άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο. Την ίδια ώρα, στην είσοδο του χώρου των εργασιών παραμένουν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού “αύρα”.

Πίσω στο υπουργικό συμβούλιο, “η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ισχυρή ανθεκτικότητα και παρά τις αναμενόμενες απώλειες που υφίσταται λόγω της ενεργειακής κρίσης, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόσο για το 2022 όσο και για το 2023”, ανέφερε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή συγκεκριμένων ορίων ρύθμισης των κλιματιστικών στους χώρους εργασίας και τα κτίρια του δημόσιου τομέα, άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μόνον σύσταση μπορεί να γίνει σε νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις,

Ανοίγει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” για την υποδοχή αιτήσεων καταναλωτών, που επιθυμούν να λάβουν επιδότηση για την αλλαγή των παλαιών ηλεκτρικών τους συσκευών με νέες. Εκτιμάται ότι θα καλύψει 350.000 δικαιούχους, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς. Πρόσθεσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα “εξοικονομώ ενέργεια”, το οποίο θα αφορά δημόσια κτίρια και ιδιωτικές κατοικίες. Μιλώντας για τον πρώτο Κλιματικό Νόμο ο οποίος υπερψηφίστηκε χθες, τόνισε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η ηλεκτροκίνηση: “ηλεκτροκίνηση παντού, στα ΙΧ, στα ενοικιαζόμενα, στα οχήματα εταιρειών και στις δημόσιες μεταφορές με τοποθέτηση φορτιστών παντού”, υπογράμμισε ο κ. Αμυράς.

Την πάγια θέση της Άγκυρας ότι η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένη δράση για να σταματήσουν τη στήριξή τους στην τρομοκρατία, προκειμένου η Τουρκία να άρει την αντίθεσή της στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, επανέλαβε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, κατήγγειλε σήμερα “τον ολοκληρωτικό πόλεμο”, όπως τον χαρακτήρισε, της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, ο οποίος εκτίμησε ότι θα διαρκέσει “πολύ καιρό”. Παράλληλα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Ουκρανία για το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών έχουν ‘παγώσει’, λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι επιθυμεί το Κίεβο.

Σε συμφωνία για τον τερματισμό του άνθρακα ως πηγή παραγωγής ενέργειας και την εξεύρεση οικολογικότερων λύσεων κατέληξαν τα κράτη μέλη της G7, στη συνάντησή της στο Βερολίνο

Δεκατέσσερις οι ασθενεία που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 133 οι διασωληνωμένοι, 3.727 τα νέα κρούσματα, 419 οι επαναλοιμώξεις – 794 νέες λοιμώξεις σε παιδιά. Ρεπορτάζ για την απόφαση για άρση της χρήσης μάσκας στα σχολεία, αλλά τη διατήρησή της στη διάρκεια των εξετάσεων, έκανε ο Κώστας Κορέλλης. Να δούμε τι λένε οι ενδιαφερόμενοι…

Ανώτερη αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε ότι η αναχαίτιση της ευλογιάς των πιθήκων στις χώρες που δεν είναι ενδημική, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, εκτιμώντας ότι εάν πάρουμε τα σωστά μέτρα τώρα, μπορούμε να την αναχαιτίσουμε εύκολα. Στο μεταξύ, η ΕΕ αποφάσισε κοινές αγορές εμβολίου και αντιιικής θεραπείας. “Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να προσβάλει τον καθένα και ο στιγματισμός δεν προάγει τη δημόσια υγεία”, τονίζει ο ΕΟΔΥ, επαναλαμβάνοντας ότι ο ιός δεν αφορά, ούτε προέρχεται από συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Οι Ταλιμπάν απέρριψαν την έκκληση του ΣΑ του ΟΗΕ να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στις γυναίκες στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίζοντας “αβάσιμες” τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας. Το ΣΑ είχε ζητήσει, συγκεκριμένα, να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία για όλα τα κορίτσια, ενώ εξέφρασε “τη βαθιά του ανησυχία” για το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι πλέον υποχρεωμένες να καλύπτουν το πρόσωπο και το σώμα τους στους δημόσιους χώρους.

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα