back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα επιδόθηκε -πριν από λίγο- αναφορικά με τη βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Κόλπο. “Οι ανωτέρω πράξεις ισοδυναμούν ουσιαστικά με πράξεις πειρατείας” αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης στη συνάντηση που είχε με τον Ιρανό πρέσβη καταδίκασε έντονα τις πράξεις αυτές, οι οποίες αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας, ενώ κάλεσε για την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους.

Νωρίτερα ελικόπτερο του ιρανικού πολεμικού ναυτικού προσγειώθηκε στο ελληνικής σημαίας πλοίο Delta Poseidon ,το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο, αιχμαλωτίζοντας το πλήρωμα του πλοίου, μεταξύ των οποίων βρίσκονται δύο Έλληνες πολίτες.

Αντίστοιχο συμβάν συνέβη και σε άλλο πλοίο ελληνικής σημαίας, στο οποίο επέβαιναν επτά Έλληνες πολίτες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, καθώς και συμμάχους και εταίρους μας. Παράλληλα συνιστά στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στο Ιράν.

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Nοσοκομείο «Παπανικολάου», μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο κτήριο που στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, επί της οδού Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική συνολικά απομακρύνθηκαν 44 άτομα. Ανάμεσά τους και 30 μαθητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο φροντιστήριο.

Ένας σοβαρά τραυματίας και δύο ελαφρά είναι απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το μεσημέρι σε μίνι μάρκετ, πιθανότατα από διαρροή φιάλης προπανίου, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Αλκιβιάδου, στην πλατεία Βικτωρίας. Από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα .

«Η δυνατή Ελλάδα ενοχλεί κάποιους, όπως τους γείτονες μας, που έχουν επιδοθεί σε νέους λεονταρισμούς» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ,επισημαίνοντας ότι” όσο μάς προκαλούν, τόσο εκτίθενται και περιθωριοποιούνται”.

Υπογράμμισε, ότι «παραμένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και δεν θα δημοσιοποιούμε διεθνώς την κατάσταση για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας.

Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αξιοποίηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας παρουσίασε στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με αυτό, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξουσιοδοτείται όπως εκπροσωπήσει τον βασικό πιστωτή των Ναυπηγείων Ελευσίνας, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο, εν τω συνόλω στο σχέδιο εξυγίανσης που θα κατατεθεί βάσει του πτωχευτικού νόμου στο αρμόδιο δικαστήριο.

Στην “πρωτόγνωρη πραγματικότητα” που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του ,περιλαμβάνουν τον “επανασχεδιασμό” των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλαξε “προσέγγιση” απέναντί τους μετεκλογικά.

“Οι προσπάθειες να καταστεί η Ρωσία υπεύθυνη για τις δυσκολίες στην παράδοση γεωργικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές είναι αβάσιμες» υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ ,σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε ότι η αιτία της επισιτιστικής κρίσης είναι «οι αντιρωσικές κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης».

Νέα τηλεφωνική συνομιλία Ντράγκι-Ζελένσκι. Όπως έγινε γνωστό από την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, ο Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε τη στήριξη της ιταλικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, σε συντονισμό με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

H Ουκρανία, η ενέργεια, η επισιτιστική ασφάλεια και η άμυνα είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ,στις 30 και 31 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

3.727 νέα κρούσματα, δεκατέσσερις θανάτους και 133 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Σε “σαφάρι” για να περιορίσει το παράνομο παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας, έχει επιδοθεί η δημοτική αστυνομία με ένταση των καθημερινών ελέγχων.

O Αθήνα 9.84 κλείνει 35 χρόνια στα ερτζιανά, γιορτάζει και …παίζει μπάλα μαζί με μικρά και «μεγάλα» παιδιά!

Αύριο, ο σταθμός της πόλης διοργανώνει δύο ξεχωριστά ποδοσφαιρικά τουρνουά 4Χ4 στο Ζάππειο Μέγαρο, κάτω από το άγαλμα του Καραισκάκη, από την πλευρά της Ηρώδου Αττικού.

Το πρώτο τουρνουά, στο οποίο θα λάβουν μέρος μικροί αθλητές από τα φυτώρια αθηναϊκών σωματείων, θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα, στη μάχη για γκολ θα ριχτούν ομάδες ΜΜΕ.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

Τον 27ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας διοργανώνει την Κυριακή ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται απόψε.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. www.opanda.gr

Αύριο το βράδυ στις 10 ο μεγάλος τελικός του UEFA Champions League στο Παρίσι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης Οι τιμές στη «μαύρη αγορά» των εισιτηρίων μέσω διαδικτύου -σύμφωνα με ανταποκρίσεις ΜΜΕ από το Παρίσι – φτάνουν έως και 5.000 ευρώ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμούς αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα