back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η G7 κατέληξε σε συμφωνίες για την εξάλειψη του άνθρακα από την παραγωγή ενέργειας

Διαβάστε επίσης

Οι χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών κατέληξαν σε συγκεκριμένες συμφωνίες για την εξάλειψη της παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Στέφι Λέμκε, σύμφωνα με το γερμανικό μέσο ενημέρωσης RTL/ntv.

Πρόκειται για την πρώτη δέσμευση από την G7 να εγκαταλείψει την παραγόμενη από τον άνθρακα ενέργεια – η χρήση της οποίας είναι ανάγκη να μειωθεί, αν πρόκειται ο κόσμος να αποφύγει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες δηλώσεις και συμφωνίες για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά επίσης για παράδειγμα για την εξάλειψη του άνθρακα», δήλωσε η Λέμκε.

Η τελική ανακοίνωση από την τριήμερη συνάντηση της G7, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Βερολίνο, θα υπογραμμίζει επίσης την προστασία της βιοποικιλότητας και τη μάχη κατά της ρύπανσης από τα πλαστικά, δήλωσε η γερμανίδα υπουργός.

Η Λέμκε έκανε τις δηλώσεις αυτές καθώς η Γερμανία φιλοξενεί τους υπουργούς της G7 που είναι αρμόδιοι για την ενέργεια, το κλίμα και το περιβάλλον για συνομιλίες με φόντο τα αυξανόμενα κόστη της ενέργειας και τις ανησυχίες για τον εφοδιασμό με καύσιμα που προκαλούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σύγκρουση έχει οδηγήσει μερικές χώρες σε να προσπαθήσουν να αγοράσουν περισσότερα μη ρωσικά ορυκτά καύσιμα και να καίνε άνθρακα για να μειώσουν την εξάρτησή τους από ρωσικές προμήθειες, δημιουργώντας φόβους ότι η κρίση μπορεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή.

Η Γερμανία έχει δηλώσει πως η εξεύρεση εναλλακτικών ορυκτών καυσίμων δεν θα γίνει σε βάρος των στόχων για το περιβάλλον.

Η τελική ανακοίνωση της G7 θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

  • Ετικέτες
  • G7
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα