back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Ιωαννίδης: Περσινά ξινά σταφύλια για το ΚΚΕ, οι αλλαγές σχετικά με το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές παρατάξεις

Διαβάστε επίσης

27-05-2022

Απορρίπτει συνολικά τις αλλαγές που προωθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο χώρο των ΑΕΙ και των Πανεπιστημιακών σπουδών, μέσω του Αθήνα 984 ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας και Έρευνας.

Τα πυρά διδασκόντων, αλλά και φοιτητικών παρατάξεων συγκεντρώνουν μεταξύ άλλων οι εκλογές βάσει ενιαίου ψηφοδελτίου από το οποίο θα αναδεικνύονται τα Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο, η σχεδιαζόμενη κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, όπως και οι αλλαγές σε σχέση με τα δεύτερα πτυχία και τις εσωτερικές μετακινήσεις μεταξύ των Τμημάτων.

«Η κυρία Κεραμέως επαναφέρει περσινά ξινά σταφύλια», ήταν το σχόλιο του κ Ιωαννίδη για το ενιαίο ψηφοδέλτιο, με την επισήμανση πως στην ουσία είναι ψηφισμένος νόμος από την Άννα Διαμαντοπούλου, που όμως είχε καταστεί ανενεργός.

«Οι φοιτητές διεκδικούν αγωνιστικά την παρουσία τους στα Συμβούλια, στις Συγκλήτους. Θέλουν να έχουν γνώμη για ό,τι συμβαίνει στο Πανεπιστήμιο και να ανταλλάσσουν απόψεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις. Τώρα, μετατρέπονται σε παραμάγαζα και όργανα συνδιοίκησης με τα οποία επιδιώκεται η υπονόμευση των φοιτητικών συλλόγων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, επέκρινε την κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων παιδιών και αποφοίτων πρώην ΤΕΙ. «Δεν βγάζουν λέξη για τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, ούτε για τα επαγγελματικά δικαιώματα χιλιάδων αποφοίτων πρώην ΤΕΙ, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Η κυρία υπουργός διατείνεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος προσφέρει τη δυνατότητα να πάρουν κι από αλλού μαθήματα, να αποκτήσουν ακόμα ένα πτυχίο, την ώρα όμως που αυτό δεν δίνει πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Μιλάμε για πτυχία- σούπα, σκόρπιων και ασύνδετων γνώσεων, δίχως επαγγελματική αναγνώριση».

Σε σχέση με τις ανακοινώσεις περί βιομηχανικών διδακτορικών και επαγγελματικών μεταπτυχιακών, διερωτήθηκε «που το πάνε, τα πτυχία δεν είναι άραγε επαγγελματικά;» καταλογίζοντας σκόπιμη προσπάθεια σύνδεσής τους με αρνητικούς όρους, με την αγορά εργασίας. «Τα πτυχία δεν θα αξίζουν απολύτως τίποτα» ήταν τα λόγια του κ. Ιωαννίδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα