back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα συγκέντρωση φοιτητών στο ΑΠΘ

Διαβάστε επίσης

Και σήμερα δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν εντός του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομοκρατία, στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων από χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Εν τω μεταξύ, στην είσοδο του χώρου των εργασιών παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής που έδωσε το «παρών» στη διαμαρτυρία δήλωσε πως «η κυβέρνηση και οι πρυτανικές Αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και εδώ και καιρό στο ΑΠΘ».

«Αυτή τη στιγμή παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και είναι οι περισσότεροι φοιτητές, οι οποίοι δεν έρχονται εξαιτίας της παρουσίας της αστυνομίας», σημείωσε καταλήγοντας: «Καλούμε την κυβέρνηση να διατάξει την αποχώρηση -τώρα της αστυνομίας και την καλούμε επίσης να ξεχάσει τα σενάρια της εφαρμογής και εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να οξύνει την κατάσταση».

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι τρεις συλληφθέντες

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας στα τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ.

Τα τρία άτομα, δύο 22χρονοι και ένας 21χρονος, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα