back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σκόνη και ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αττική – Οδηγίες από το υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Συστάσεις στα άτομα υψηλού κινδύνου για τη σκόνη και την ατμοσφαιρική ρύπανση που θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα στο λεκανοπέδιο Αττικής, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Όσοι έχουν αναπνευστικό ή καρδιολογικό πρόβλημα θα πρέπει να περιορίσουν την έντονη σωματικη άσκηση, ιδιαίτερα αν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνει το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «σε συνέχεια της σημερινής ενημέρωσής μας (27/05/2022) από το δίκτυο μετρήσεων του ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις της ΕΜΥ και τις μέχρι τώρα καταγεγραμμένες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) στο δίκτυο των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του λεκανοπεδίου Αθηνών που λειτουργεί το ΥΠΕΝ, εκτιμάται ότι, οι μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις ΑΣ10 για σήμερα Παρασκευή 26/ Μαΐου και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου 2022 θα κυμανθούν σε μέτρια επίπεδα (51-75 μg/m3) κυρίως λόγω μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα.

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι όταν υπάρχουν 24ωρες συγκεντρώσεις Α.Σ.10 : 51-75 (μg/m3 ),
“ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα, ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους”.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα