back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στρογγυλό τραπέζι του Αθήνα 9.84 «Το Μουσικό Ραδιόφωνο: 1987- 2022»

Διαβάστε επίσης

27-05-2022

Έναν απολογισμό της διαδρομής των Μουσικών Ραδιοφώνων, που συντροφεύουν γενιές και γενιές ακροατών, έκαναν στο στρογγυλό τραπέζι του Αθήνα 984 «Το Μουσικό Ραδιόφωνο: 1987- 2022», διευθυντές ραδιοφώνων της πόλης.

«Αγαπάμε πολύ αυτό το μέσο γιατί έχει να κάνει με τη φαντασία, ευτυχώς», τόνισε η Γενική Διευθύντρια του Αθήνα 984, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, από τους ανθρώπους -που μαζί με άλλους- χρωματίζουν με ήχο και λόγια, τα όνειρά μας.

Ο Διευθυντής του Pepper 96, 6 Γιώργος Μουχταρίδης, χαρακτήρισε αγαπημένο το ραδιόφωνο, ενώ αναφερόμενος στην δημιουργία του Αθήνα 984 την συνέδεσε με την πολιτική αλλαγή του 1981, λέγοντας πως ήταν ανάλογα επιδραστική. «Ήταν μια έκρηξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του Μελωδία 99, 2 Δημήτρης Βραχνός είπε ότι το ραδιόφωνο του διεύρυνε τα όρια της φαντασίας.
Σημείωσε ακόμη ότι οι νέοι παραγωγοί άλλαξαν το ύφος και της αυστηρών επιλογών τότε κρατικής ραδιοφωνίας, ανοίγοντας το μικρόφωνο σε φρέσκους δημιουργούς και απρόσμενες ηχητικές επιλογές. Απευθυνόμενος στους φοιτητές που παρακολούθησαν τη συζήτηση υπενθύμισε ότι τότε δεν λειτουργούσε σε 24ωρη βάση η τηλεόραση και το μόνο μέσο που μπορούσε να ακούσει κανείς από το πρωί, ήταν το ραδιόφωνο. «Είναι σημαντικό γεγονός τα 35χρονα της ελεύθερης ραδιοφωνία» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και σε πολλά πειράματα, όπως και σε ωραία στιγμιότυπα της δισκογραφίας.

Ο Διευθυντής του Μέντα 88 Νίκος Μωραΐτης, στάθηκε στη μοναδική ατμόσφαιρα της ραδιοφωνίας εκείνη την εποχή. «Υπήρχε μια μαγεία τότε…νομίζω ότι σήμερα ζούμε την απομάγευση» ήταν τα λόγια του.

Η Επικοινωνιολόγος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη σημείωσε ότι το ραδιόφωνο δημιούργησε εικόνες με τους ήχους και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας εκτιμώντας πως «ακόμα δεν έχουμε φτάσει ούτε στη μέση της πορείας».
Για το σταθμό της πόλης επισήμανε πως επέμεινε να μην ξεφτίσει την ατμόσφαιρά του ακολουθώντας τη μαζική επέλαση των play list που στέγνωσαν την ραδιοφωνική αμεσότητα και ζεστασιά.

Ο Διευθυντής του Μy Radio 104,6 FM ο Νίκος Νικολακόπουλος δήλωσε φανατικός ακροατής του Αθήνα 984 και των μιμήσεων του Γιώργου Μητσικώστα.
«Περιμέναμε να ακούσουμε πως και πως τις πλάκες που έκανε σε φίλους και γνωστούς. Είχε φτάσει να πάρει τηλέφωνο τον αξέχαστο Φίλιππο Συρίγο μιλώντας του μιμούμενος τη φωνή του. Απίθανες ατάκες, μεγάλες στιγμές». Παράλληλα, υπενθύμισε την αδιάλειπτη παρουσία του Μιχάλη Τσαουσόπουλου, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

«Με τη δημιουργία του 984 απομακρυνθήκαμε από το μονοπώλιο των επιλογών του κρατικού μέσου και κάναμε τη μετάβαση στην εκρηκτική ελεύθερη ραδιοφωνία», ανέφερε o Ηλίας Μπενέτος, από τα ιστορικά στελέχη της δισκογραφίας.

Τη συζήτηση συντόνισε η Τασούλα Επτακοίλη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα